לדף הבית
 
מתכוניםללא קמח חיטה
עוגת שוקולד וקוקוס לפסח
העוגה הזו סופר-מרשימה וטעימה בכל ימות השנה. בפסח היא יכולה לשמש קינוח חגיגי לשולחן החג, שאפשר להפוך לפרווה בקלות על ידי שימוש בשמנת צמחית. יש בה תחתית קוקוס אפויה (ועסיסית!), מוס שוקולד עשיר (ומהיר הכנה) וציפוי קצפת מתוק. כדי להכין את העוגה בגרסת פרווה בתור קינוח לליל הסדר – מחליפים את החמאה במרגרינה ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית ומוודאים שהשוקולד המריר בו משתמשים אינו חלבי.
כמות: תבנית קפיצית בקוטר 24 / 26 ס"מ
חומרים
לשכבת הקוקוס:
6 חלבונים, בטמפ' החדר (שומרים את החלמונים להמשך)
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 כוסות קוקוס (200 גרם)
לשכבת השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
6 חלמונים
לקצפת (לשכבת השוקולד וגם לציפוי):
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
¼ כוס סוכר (50 גרם)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל (20 גרם)
אופן ההכנה
מכינים את שכבת הקוקוס ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות
במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים קוקוס לקצף ומקפלים בעזרת לקקן לתערובת אחידה. משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה (התחתית תתפח ותתייצב). מצננים.
מתחילים בהכנת שכבת השוקולד:
במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה חלמונים ומחממים עוד 10 שניות במיקרוגל (כדי "לוודא הריגה" של החיידקים). מערבבים לאיחוד ומניחים בצד לצינון של 5 דקות.
מכינים קצפת ומשתמשים בה גם לשכבת השוקולד וגם לציפוי:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה.
מעבירים 1/2 מהקצפת לתערובת השוקולד הפושרת ומקפלים לתערובת אחידה. משטחים מעל תחתית הקוקוס האפויה (רצוי לייצב במקפיא 10 דקות לפני שממשיכים).
מורחים את שאר הקצפת בעדינות מעל שכבת השוקולד. מעבירים לשעתיים למקרר, להתייצבות. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
מחפשים עוד רעיונות לליל הסדר? הציצו גם בקישורים הבאים: 

ממתקי חרוסת

עוגת סופלה שוקולד-חלבה
למתכון
ממתקי חרוסת על מקל
למתכון
מגש פלסטיק שקוף חגיגי
למוצר