לדף הבית
 
מתכוניםעוגיות
אוזני המן מחופשות
כמות: 20-25 אוזניים
חומרים
200 גרם חמאה רכה
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)
1 ביצה
1/4 כפית מלח 
תוספת לבצק הכהה: רבע כוס קקאו
למלית:
ממרח תמרים,
או מלית פרג לפי המתכון של הפאי, בתוספת 2 חלמונים שמערבבים פנימה אחרי שתערובת הפרג התקררה לטמפ' החדר
אוזני המן
אופן ההכנה
 מכינים את הבצקים:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר במהירות נמוכה 2 דקות, עד לתערובת קרמית. מוסיפים וניל ומעבדים קצרות.
מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח (פחות או יותר). מעבדים למשחה חלקה ואחידה. מוסיפים מלח ואת יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק על שמתקבל בצק רך ואחיד.
מחלקים לשני חלקים ולשים לחצי מהבצק את הקקאו לקבלת בצק חום (הכי נוח במיקסר).
עוטפים את הבצקים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
 מעצבים ואופים: 
מחממים תנור ל180 מעלות.
על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים כל אחד מהבצקים לעלה בעובי חצי ס"מ. 
מברישים במים ומניחים בצק על בצק, ומגלגלים יחד לרולדה. חותכים לפרוסות דקות ומחברים את הפרוסות יחד לבצק "זברה".
מרדדים מעט, קורצים לעיגולים וממלאים בכפית מלית. צובטים את הקצוות לאזני המן.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע וזהובות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה



מחפשים רעיונות נוספים לפורים? הנה כמה הצעות:

עוגיות פרח ריבה

         

                

ספיישל אוזני המן לפורים של קרין- כולל בצק בהשראת "עוגיות פרח ריבה"
לכתבה
  תמונות גולשים מפורים- אילו מתכונים ומליות כיכבו אצלכם ב 2010?
למתכון