לדף הבית
מתכוניםעוגיות
ביסקוטי בשתי קומות
אפשר להכין גם כל שכבה בנפרד, או לוותר לגמרי על צבע שלא אוהבים, אבל אני בחורה לא החלטית אז תמיד מכינה את שני הצבעים
כמות: 3 תבניות אינגליש קייק
חומרים
1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
4 ביצים 
1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
3 כפות ברנדי או ליקר אחר (אפשר גם חלב) (45 מ"ל) 
1/2 3 כוסות שקדים ואגוזים לא קלויים (350 גרם)
 לבצק כהה:
 1/4 כוס קקאו
ביסקוטי בשני צבעים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. 
בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר, סוכר וניל וברנדי. יוצקים את תערובת הביצים לקערה עם תערובת הקמח ולשים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק מאוד.
מוסיפים שקדים ואגוזים ולשים קצרות לפיזורם האחיד בבצק. מחלקים את הבצק לשני חלקים
לשים לחלק אחד את הקקאו.
משמנים 3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות. 
בידיים נקיות ורטובות משטחים את הבצק הלבן בשלוש התבניות. בידיים רטובות יוצרים שלושה "נקניקים" מהבצק הכהה ומשטחים מעל הבצק הבהיר בכל אחת מהתבניות.
אופים כ- 35 דקות, עד שהכיכר זהובה, מוצקה למגע אך עדיין מעט רכה ללחיצה. מצננים לחלוטין.
מחממים תנור ל-140 מעלות.
בסכין ארוכה פורסים באלכסון ארוך ככל האפשר, לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים את הפרוסות על רשת התנור (משתדלים לשמור על סדר הפריסה, אם רוצים לארוז בחזרה בתבנית, למשלוח). אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע. מצננים לחלוטין לפני שאורזים חזרה בתבנית ושולחים (או מגישים).



אוהבים ביסקוטי? הנה עוד כמה גרסאות:

                 
ביסקוטי וניל עם אגוזים ושקדים
למתכון
ביסקוטי פירות יבשים וריבת תפוז (ומתכוני ט"ו בשבט נוספים)
לכתבה
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap