לדף הבית
 
מתכוניםעוגיות
עוגיות דמקה
כמות: כ 40 עוגיות בשני צבעים
חומרים
לבצק בהיר:
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
קמצוץ מלח
3/4 כוס גדושה קמח (120 גרם)
לבצק כהה:
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
קמצוץ מלח 
3/4  כוס קמח (110 גרם)
2 כפות קקאו (20 גרם)
1 כפית אבקת נס קפה
לקישוט:
מטבעות שוקולד מריר ולבן
עוגיות דמקה
אופן ההכנה
מכינים קודם את הבצק הבהיר:
במעבד מזון  (או במיקסר, כפי שמודגם בסרטון) מעבדים חמאה, אבקת סוכר, מלח וקמח, רק עד שמתקבל בצק חלק.
מכינים את הבצק הכהה: 
במעבד מזון (אין צורך לנקות את קערת המעבד) מעבדים חמאה, אבקת סוכר, מלח , קמח, קקאו וקפה, רק עד שמתקבל בצק חלק.
מעצבים את העוגיות:
מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. נועצים בכל כדור מטבע שוקולד בצבע מנוגד (השוקולד יפחס את הכדור וזה בסדר). בשלב זה רצוי לקרר את העוגיות במקרר שעה או במקפיא 20 דקות לפני האפייה, כדי שלא ישתטחו יותר מדי.
אופים ומגישים:
מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים, כ-10 דקות.
מצננים לחלוטין לפני שנוגעים בהן (אחרת השוקולד יימרח). מגישים על לוח דמקה (ואם אורזים רצוי לתת מכת קור במקפיא כדי שהשוקולד יתקשה).



מחפשים עוד מתכוני עוגיות למשלוח? יש לנו עוד כמה הצעות:
ביסקוטי בשני צבעים   

אוזני פיל   

 
ביסקוטי בשתי קומות
למתכון


"אוזני פיל" מבצק נוטלה
למתכון