לדף הבית
טלוויזיהסודות מתוקיםשיעור תופים
עוגיות "פטיש השניצל" (עוגיות חמאה מוטבעות, בציפוי שוקולד)
קצת לפני שיעור התופים שלי, אני צריכה "להתחמם", אז אני מכינה את העוגיות האלו, בטכניקה ש"מחממת" אותי (ותרגיע את המורה עם קצת סוכר בדם ...). רגע לפני שהן נמסות לכם בפה, קחו רגע להתרשם מהיופי שלהן. את הדוגמא המיוחדת יוצרים בעזרת פטיש שניצלים – הדרך שלי לתופף במטבח – על בצק.
חומרים
200 גרם חמאה, רכה
100 גרם אבקת סוכר
¾ 1 כוסות קמח (240 גרם)
שוקולד מומס עם מעט שמן, לטבילה

אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
במיקסר מעבדים חמאה, אבקת סוכר וקמח עד לקבלת בצק רך.
מגלגלים לכדורים בגודל עגבניית שרי, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
עוטפים את הצד המחורץ של "פטיש שניצל" בניילון נצמד (בשביל ההיגיינה. אם יש פטיש שניצל שמיועד רק לעוגיות- מקמחים אותו) ולוחצים על כדורי הבצק עד שהם משתטחים ומוטבעת בהם דוגמת הפטיש.
אופים כ-10 דקות, להזהבה קלה.
מצננים וטובלים עד מחצית הגובה בשוקולד מומס. מנערים משאריות ומצננים.
אוהבים עוגיות חמאה מעוצבות? קבלו עוד רעיונות:
!! חמסה חמסה !!

לב בתוך לב

עוגיות חמסה
למתכון
עוגיות לב בתוך לב
למתכון
חותכנים לעוגיות פרח ריבה
למוצר
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap