לדף הבית
מתכוניםשוקולד
אצבעות שוקולד תפוז
כמות: תבנית בגודל 20X27
חומרים
 לתחתית פצפוצים:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס ממרח שוקולד
4 כוסות פצפוצי אורז (120 גרם)
לשכבת שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה
קליפת תפוז מגוררת
1 כף ליקר תפוז
אצבעות שוקו תפוז
אופן ההכנה
 מכינים את התחתית:
במיקרוגל ממיסים שוקולד ומערבבים לתוכו את ממרח השוקולד. מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים עד שהם מצופים בתערובת. משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקפיא.
 מכינים שכבת שוקולד תפוז: 
בסיר מביאים לסף רתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים קליפת תפוז וליקר ומערבבים. יוצקים על תחתית הפצפוצים ומקררים 4 שעות לפחות (או שעתיים במקפיא).
פורסים בסכין טבולה במים רותחים לאצבעות.



אוהבים את השילוב של שוקולד ותפוזים? יש לנו עוד כמה רעיונות עבורכם:
   

   

 
ביסקוטי עם קליפות תפוזים מסוכרות ושוקולד מריר
למתכון


עוגיות שוקולד מושלגות (שאפשר להכין גם בטעם תפוז)
למתכון

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap