לדף הבית
 
מתכוניםשוקולד
עוגת “שירה”–עוגת שוקולד עם גומות חן
קודם כל זו עוגת שוקולד משגעת, שמכינים בערבוב מהיר בסיר אחד. אני אוהבת לשדרג אותה ולהוסיף לה גומות חן של שוקולד: אחרי האפייה מחוררים אותה עם ידית של כף עץ, ומוזגים ציפוי שוקולד עשיר. בהתחלה הציפוי מציף את החורים, אבל בתוך כמה דקות הוא נספג בחלקו בעוגה ושוקע, וכך נוצרות גומות החן המקסימות על פני העוגה. אני מקדישה את העוגה הזו לאחיינית שלי שירה קדם, הילדה עם החיוך הכי מתוק שיש (וכמובן שכשאני מכינה לשירה את העוגה, אני משמיטה את הקפה מהמתכון, הילדה מספיק נמרצת גם ככה...).
כמות: תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ
חומרים
לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר (200 גרם)
6 ביצים
1/2 כוס קמח (70 גרם)
1/2 כפית אבקת אפייה
2 כפות קורנפלור (20 גרם)
1 כפית אבקת נס קפה
לציפוי:
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ”ל)
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות ממרח שוקולד (או ריבת חלב)
עוגת שירה - עוגת שוקולד עם גומות חן
ציפוי השוקולד החם יצפה את העוגה וגם ימלא את החורים, וזו בדיוק הכוונה...
אופן ההכנה
מכינים את העוגה ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בסיר גדול על אש נמוכה ממיסים שוקולד וחמאה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
מוסיפים סוכר ומערבבים. טורפים פנימה את הביצים.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קורנפלור ואבקת נס קפה וטורפים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות “חנק”).
משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה וסדוקה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
מכינים את הציפוי, מצפים ומגישים:
בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוזגים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מערבבים פנימה ממרח שוקולד.
יוצרים בעוגה כ-12 חורים בעזרת ידית של כף עץ – נועצים את הידית כמעט עד לתחתית התבנית (נוצרות “מחילות” בקוטר 1 ס”מ בערך). מוזגים מעל את ציפוי השוקולד החם – הוא יצפה את העוגה וגם ימלא את החורים וזו בדיוק הכוונה.
מעבירים למקפיא ל-10 דקות להתייצבות הציפוי, לפני שמגישים. שומרים במקרר (עד 5 ימים) ומגישים בטמפ’ החדר, או מחממים כל פרוסה כמה שניות במיקרוגל.
סוד מתוק:
הכי חשוב: לא לאפות את העוגה הזו יותר מדי – אחרת היא הופכת לעוגת חנק דחוסה ויבשה. מוציאים את העוגה מהתנור אחרי שנוצרו בה סדקים עמוקים והיא עדיין רכה ללחיצה (במבחן הקיסם הוא לא ייצא נקי אלא עם פירורי עוגה לחים שייצמדו אליו). העוגה תיראה לכם לחה ורכה מדי ולא אפויה מספיק, אבל אל דאגה – היא תתייצב במהלך הקירור ותגיע למרקם מושלם.
אוהבים עוגות שוקולד לילדים? הציצו גם כאן:

עוגות שוקולד בגביעים
למתכון

עוגת שוקולד בחושה, עסיסית ופרווה
למתכון
תבנית סיליקון בצורת דובי
למוצר בחנות האתר