לדף הבית
 
מתכוניםפאי
פאי תפוחים אמריקאי
כמות: תבנית פאי עמוקה בקוטר 24 ס"מ
חומרים
 לבצק (תחתית וכיסוי):
2/3 2 כוסות קמח (370 גרם)
1 כפית שטוחה מלח
250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כפיות חומץ (10 מ"ל)
חצי כוס מי קרח (120 מ"ל) 
למלית:
 3/4 כוס סוכר חום (180 גרם) 
1/4 כוס קמח (40 גרם)
כפית קינמון+רבע כפית אגוז מוסקט מגורר
8-7 תפוחים בינוניים, קלופים מנוקים מליבה ופרוסים דק
2 כפות מיץ לימון
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
 לזיגוג:
1/4 כוס חלב
2 כפות סוכר
פאי תפוחים אמריקאי
אופן ההכנה
 מכינים את הבצק:
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חומץ ומים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ומעט לח אך לא דביק.
משטחים את הבצק ל-2 "פיתות", עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מרדדים "פיתה אחת" על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי חצי ס"מ הגדול במעט מהתבנית, וקורצים החוצה כוכבים בעזרת חותכן עוגיות. מעבירים למגש ושומרים במקרר על נייר האפייה עד הרכבת הפאי.
מוסיפים את שאריות הבצק ל"פיתה" השנייה ומרדדים על נייר אפייה חדש מקומח לעיגול בעובי חצי ס"מ הגדול אף הוא במעט מהתבנית. מעבירים לתבנית ומרפדים את התחתית והדפנות. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא עד להרכבת הפאי (לא אופים אפייה מוקדמת).
מכינים את המלית:
בקערית מערבבים סוכר חום עם קמח, קינמון ומוסקט מגורר. שמים את התפוחים בקערת ערבוב גדולה ומטפטפים עליהם מיץ לימון.
מפזרים בהדרגה את תערובת הסוכר תוך כדי ערבוב.
מרכיבים ואופים:
מחממים תנור ל-210 מעלות.
מעבירים את התפוחים לתבנית מעל תחתית הבצק בגבעה גדולה. מפזרים מעל קוביות חמאה. 
מברישים את שולי הבצק בחלב, מכסים בבצק העליון (זה עם הכוכבים) ומהדקים את השוליים במזלג (להידוק וגם ליצירת דוגמא). מפזרים סוכר לקישוט. 
אופים 15 דקות ומנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. ממשיכים לאפות עוד 40-45 דקות עד להשחמה (אפשר לבדוק שהתפוחים רכים בעזרת החדרת סכין דרך החורים בכיסוי הבצק). 
מצננים 20 דקות, פורסים ומגישים חמים.


מתלבטים איזו עוגת תפוחים להכין? הנה עוד כמה הצעות:
שטרודל תפוחים                      
שטרודל תפוחים וצימוקים
למתכון
  מאפינס תפוחים ללא תפוחים
 למתכון