פאי תפוחים אמריקאי

קבלו מתכון של פאי תפוחים אמריקאי מפורסם: עסיסי ונימוח מבפנים, טעים ופשוט להכנה, שמכינים בתבנית פאי עמוקה עם כיסוי בצק זהוב מלמעלה
קבלו מתכון של פאי תפוחים אמריקאי מפורסם: עסיסי ונימוח מבפנים, טעים ופשוט להכנה, שמכינים בתבנית פאי עמוקה עם כיסוי בצק זהוב מלמעלה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


תבנית טארט 24 ס"מ

בצק (תחתית וכיסוי)

מלית

זיגוג


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חומץ ומים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ומעט לח אך לא דביק. משטחים את הבצק ל-2 “פיתות”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
  2. מרדדים “פיתה אחת” על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ הגדול במעט מהתבנית, וקורצים החוצה כוכבים בעזרת חותכן עוגיות. מעבירים למגש ושומרים במקרר על נייר האפייה עד הרכבת הפאי.
  3. מוסיפים את שאריות הבצק ל”פיתה” השנייה ומרדדים על נייר אפייה חדש מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ הגדול אף הוא במעט מהתבנית. מעבירים לתבנית ומרפדים את התחתית והדפנות. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא עד להרכבת הפאי (לא אופים אפייה מוקדמת).
  4. מכינים את המלית: בקערית מערבבים סוכר חום עם קמח, קינמון ומוסקט מגורר. שמים את התפוחים בקערת ערבוב גדולה ומטפטפים עליהם מיץ לימון. מפזרים בהדרגה את תערובת הסוכר תוך כדי ערבוב.
  5. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-210 מעלות.
  6. מעבירים את התפוחים לתבנית מעל תחתית הבצק בגבעה גדולה. מפזרים מעל קוביות חמאה.
  7. מברישים את שולי הבצק בחלב, מכסים בבצק העליון (זה עם הכוכבים) ומהדקים את השוליים במזלג (להידוק וגם ליצירת דוגמא). מפזרים סוכר לקישוט.
  8. אופים 15 דקות ומנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. ממשיכים לאפות עוד 40-45 דקות עד להשחמה (אפשר לבדוק שהתפוחים רכים בעזרת החדרת סכין דרך החורים בכיסוי הבצק).
  9. מצננים 20 דקות, פורסים ומגישים חמים.

הערות

  • משתמשים בתבנית פאי עמוקה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (40)

Avatar

    Avatar
    דיאנה

    אפשר להשתמש בסוכר דמרר ככה? ועם זה משנה את הכמות?

      Avatar
      קרין גורן

      היי דיאנה, המתכון כולל סוכר דמררה

    Avatar
    אורית ספינזי

    איך מומלץ לאחסן? מפחדת שהמקרר יהרוס את הקריספיות למעלה…מצד שני, בחורף בחוץ מרגיש לי בסדר…, מה אומרת?

      Avatar
      קרין גורן

      הכי טוב להקפיא

הצג עוד

קטגוריות

תגיות