לדף הבית
מתכוניםעוגיות
ממתק פצפוצים
כמות: תבנית בגודל 20X27
חומרים
1 כוס שומשום
100 גרם חמאה 
1/2 כוס דבש
1/2 כוס סוכר
1 כף אבקת נס קפה
1/2 כוס טחינה גולמית
5 כוסות פצפוצי אורז
100 גרם חלבה מפוררת
לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן
20 גרם חמאה
ממתק פיצפוצים
אופן ההכנה
 קולים את השומשום במחבת יבשה תוך כדי ערבוב, עד להזהבה. מוציאים לקערה ומניחים בצד.
בסיר גדול מביאים לרתיחה חמאה, דבש, סוכר, קפה וטחינה. מסירים מהאש, מוסיפים פצפוצי אורז, חלבה ואת השומשום הקלוי ומערבבים היטב.
יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בתרסיס שמן, דוחסים בעזרת כף או בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהעוגיות לא יתפוררו במהלך החיתוך).
מצפים ומגישים: 
ממיסים את החמאה עם השוקולד הלבן ויוצקים מעל התערובת שבתבנית.
 מצננים לטמפ' החדר, מחלצים מהתבנית וחותכים לעוגיות. שומרים בכלי אטום במקרר, ומגישים קר.



אוהבים חלבה? נסו גם את המתכונים הבאים:

 

 

חלבה ביתית
למתכון
  קרמוגיות חלבה
למתכון
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap