לדף הבית
מתכוניםשוקולד
``כתר`` מרנג
מתוך הספר של "מהמטבח באהבה" של רות סירקיס
כמות: עוגה בקוטר 22 ס"מ
חומרים
למרנג:
3 חלבונים של ביצים גדולות
רבע כפית מלח שולחן
1 כוס סוכר דק
1 כפית מיץ לימון או חומץ
למלית מוס שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר 
1/2 1 מכלי שמנת להקצפה
2 כפות ליקר אייריש קרים
להגשה:
100 גרם אגוזי לוז קלויים – חלק מרוסק וחלק שלם
כתר מרנג
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים עם המלח ובהדרגה מוסיפים את הסוכר ולבסוף את הלימון או החומץ. ממשיכים להקציף עוד מספר דקות עד שהקצף יציב מאוד ומבריק. מעבירים לשקית זילוף עם פיית כוכב.
מסמנים עיגול בקוטר 22 ס"מ על נייר אפייה. מזלפים תחתית לפי הסימון. בשוליים יוצרים "גדר" דמוית כתר בעזרת שארית המרנג..
אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך מאוד - 110 מעלות צלסיוס למשך שעה. מכבים את התנור ומשאירים להתייבש עוד שעה.
מכינים את מוס השוקולד:  
בסיר קטן מחממים 1/2 מיכל שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר למערבבים לתערובת חלקה. מצננים .
מקציפים את המיכל שנותר עד ליצירת קצף יציב.
מערבבים כמה כפות קצפת לתערובת השוקולד, ואחר כך מוסיפים את תערובת השוקולד לשאר הקצפת ומקפלים. מוסיפים את האייריש קרים.
מרכיבים ומגישים:
 מוציאים בזהירות את המרנג מהתבנית ומעבירים לצלחת עוגה שטוחה לגמרי. 
 ממלאים במוס שוקולד ומקשטים באגוזי לוז קצוצים ושלמים.


לסרטון
אוהבים מרנג? הנה כמה רעיונות נוספים בשבילכם:
 
        
פאי לימונענע 
למתכון
    מה עושים עם החלמונים המיותרים?
לכתבה
  

                    

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap