לדף הבית
מתכוניםשוקולד
פאי שוקו בננה
כמות: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
חומרים
לתחתית:
1 קלתית בצק פריך קקאו אפויה למחצה
למלית השוקולד:
2 ביצים שלמות + 2 חלמונים בנוסף, בטמפ' החדר
רבע כוס סוכר (50 גרם)
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
רבע כפית מלח
2 בננות פרוסות לעובי 1 ס"מ
2 כפות סירופ מייפל
להגשה:
רוטב טופי חם
פאי שוקו-בננה
אופן ההכנה
 מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקציפים במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר 5-7 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. 
במקביל ממיסים במיקרוגל שוקולד, חמאה ומלח.
בינתיים מסדרים על הקלתית את פרוסות הבננה בצפיפות. מטפטפים עליהן סירופ מייפל. 
מקפלים את השוקולד לקצף הביצים ויוצקים את התערובת לקלתית מעל הבננות. 
אופים 20-25 דקות בלבד, עד שמלית השוקולד רק מתחילה להיסדק, והיא עדיין רכה למגע. המלית לא נראית אפויה לחלוטין וזה בסדר, היא תתייצב במהלך הצינון. מצננים מעט. מגישים עם רוטב טופי חם (מתכון בקישור).



רוצים עוד הצעות מתוקות? הנה כמה:
  רוטב קרמל מהיר  

     
רוטב טופי חם- נפלא להגיש לצד פאי שוקו בננה  
למתכון

  רוטב טופי-קרמל מהיר (בלי להכין קרמל) 
למתכון


  פאדג' בראוניז, לחובבי השוקולד
למתכון


                                  
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap