לדף הבית
 
מתכוניםגבינה
קינוח שוקולד וגבינה בכוסות אספרסו
כמות: 16 כוסות אספרסו קצר
חומרים
1 מיכל שמנת מתוקה (240 מ"ל)
חצי כוס סוכר (100 גרם)
100 גרם שוקולד מריר
1 מיכל גבינת מסקרפונה (250 גרם)
2 כפות קקאו (20 גרם)
4 חלמונים
1/4 ליקר פרנג'ליקו (ליקר אגוזים) או ליקר שוקולד
להגשה:
1/2 מיכל שמנת
50 גרם אגוזים מסוכרים
קינוח בכוסות אספרסו
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות. 
מחממים שמנת מתוקה עם סוכר עד לסף רתיחה. מסירים מהאש, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. 
מוסיפים גבינת מסקרפונה וקקאו וטורפים לתערובת אחידה ופושרת. 
מוסיפים חלמונים וליקר ומערבבים לתערובת אחידה. 
ממלאים כוסות אספרסו בתערובת, עד 3/4 גובה הכוס. מסדרים את הכוסות בתבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים בגובה 2 ס"מ (בזהירות, שלא יחדרו מים לכוסות).
אופים 20 דקות, עד שהקרם הופך להיות יציב בשוליים ועדיין רוטט במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים.
מעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
מקשטים ומגישים:
מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מניחים בכל כוס כף קצפת ומפזרים מעט אגוזים מסוכרים. מגישים מייד




רוצים עוד קינוחים מפנקים עם קצפת רכה? נסו גם את אלו שבקישורים הבאים:

  פבלובה

 

הקאמבק של הסברינה
למתכון
  פבלובה עם קצפת ורסק פירות יער 
למתכון