קינוח שוקולד וגבינה בכוסות אספרסו

קינוח שוקולד וגבינה בכוסות אספרסו זה מנה חגיגית, חיננית, מפתיעה וטעימה, שנראית מושקעת ביותר, ואף אחד לא ינחש כמה פשוט היה להכין אותה
קינוח שוקולד וגבינה בכוסות אספרסו זה מנה חגיגית, חיננית, מפתיעה וטעימה, שנראית מושקעת ביותר, ואף אחד לא ינחש כמה פשוט היה להכין אותה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

קינוח שוקולד וגבינה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מחממים שמנת מתוקה עם סוכר עד לסף רתיחה. מסירים מהאש, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
  3. מוסיפים גבינת מסקרפונה וקקאו וטורפים לתערובת אחידה ופושרת.
  4. מוסיפים חלמונים וליקר ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. ממלאים כוסות אספרסו בתערובת, עד 3/4 גובה הכוס. מסדרים את הכוסות בתבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים בגובה 2 ס”מ (בזהירות, שלא יחדרו מים לכוסות).
  6. אופים 20 דקות, עד שהקרם הופך להיות יציב בשוליים ועדיין רוטט במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים.
  7. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
  8. מקשטים ומגישים: מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מניחים בכל כוס כף קצפת ומפזרים מעט אגוזים מסוכרים. מגישים מיד.

הערות

  • אפשר להשתמש גם בליקר פרנג'ליקו (ליקר אגוזים) או ליקר שוקולד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    שירן

    באיזה כלי אפשר להשתמש שהוא לא כוסות אספרסו? אני מפחדת להכניס אותן לתנור. מנג’טים יכול לעבוד?

קטגוריות