לדף הבית
מתכוניםללא קמח חיטה
עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה
זו עוגה שפיתחתי לספר החדש "סודות מתוקים 2". טוב נו, "פיתחתי" – זו אולי קצת הגזמה... הכל התחיל מעוגת שוקולד בלי קמח שאני אופה תמיד בחום מאוד נמוך – ואז היא לא עולה בתנור, וגם לא צונחת לאחר האפייה. אבל פעם אחת התבלבלתי והכנסתי אותה לתנור חם והיא תפחה כמו סופלה – ולצערי גם שקעה כשהתקררה. צבטתי חתיכה וטעמתי – וגיליתי שלמרות הצורה המצ'וקמקת, הטעם היה פשוט מושלם. אז מילאתי את השקע במוס חלבה מהיר, קישטתי בשערות חלבה – והפכתי את הברווזונת המכוערת לסינדרלה אמיתית.
כמות: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
חומרים
לעוגת סופלה שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
1/2 מיכל שמנת מתוקה
6 ביצים, בטמפ' החדר
3/4 כוס סוכר
למוס חלבה מהיר:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות ממרח חלבה
לקישוט:
1 כוס שערות חלבה
אופן ההכנה
מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה במיקרוגל. מצננים מעט.
במיקסר מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית, עד לקבלת קציפה סמיכה ובהירה. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 50-55 דקות עד שהעוגה תפוחה, יציבה למגע בשוליים ומתחילה להיסדק (היא אמורה לרטוט מעט כשמזיזים את התבנית). מצננים לחלוטין. כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז – וזו בדיוק הכוונה.
מכינים מוס חלבה, ממלאים, מקשטים, מקררים ומגישים:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים ממרח חלבה ומקציפים לקצפת יציבה.
משטחים את קצפת החלבה בשקע שנוצר בעוגה.
מעבירים את העוגה ל-4 שעות למקרר להתייצבות (או שעה במקפיא).
לפני ההגשה מפזרים מעל שערות חלבה לקישוט. מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר.
סוד מתוק:
העוגה הזו עדינה ורכה, וכמעט בלתי אפשרי להעביר אותה מהתבנית לכלי הגשה מבלי שתתפרק. מה עושים? אפשרות אחת היא להקפיא את העוגה למשך הלילה ולשחרר אותה מהתבנית כשהיא קפואה ונוקשה, בעזרת סכין. פתרון הרבה יותר נוח הוא לאפות אותה בתבנית קפיצית שהתחתית שלה עשויה זכוכית שקופה – התחתית משמשת גם להגשת העוגה בהמשך. מאז שהתרגלתי לתבנית הזו אני כבר לא "נלחמת" עם כל העוגות הבעייתיות לחילוץ והעברה לצלחת הגשה (כמו עוגות גבינה למשל).
גיוונים:
העוגה הזו תקבל באהבה כל מוס, קרם או אפילו "סתם" קצפת במרכזה.
את ממרח החלבה אפשר להחליף בריבת חלב (יאממי!), בממרח נוגט או אפילו בנוטלה. במקום שערות חלבה אפשר לקשט את העוגה לפני ההגשה בשוקולד מגורר, בכדורי "קליק", בממתקי מקופלת מפוררים וכו'.
כדי להפוך את העוגה לקינוח פרווה לליל הסדר: 
בעוגה: מחליפים את החמאה ב-150 גרם מרגרינה בטעם חמאה. משתמשים ב-1/2 כוס חלב קוקוס במקום שמנת מתוקה.
במוס חלבה: מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית לקצפת.

רוצים עוד רעיונות מתוקים? הנה כמה הצעות:

חלבה תוצרת בית

חלבה תוצרת בית
למתכון
סופלה שוקולד חלבה- בגרסה ללא סוכר!
למתכון
תבנית עם תחתית זכוכית
למוצר בחנות האתר
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap