לדף הבית
 
מתכוניםמוסים
בומב שוקולד
כמות: חומרים לקערה בצורת חצי כדור ובנפח 1.5 ליטר
חומרים
למוס שוקולד :
2 מיכלים שמנת מתוקה
קמצוץ מלח
250 גרם שוקולד מריר
לתחתית פצפוצים :
2 כוסות פצפוצי אורז (אפשר גם רייס קריספיס או קורנפלקס לא ממותק ושבור גס)
150 גרם שוקולד (מריר, חלב או לבן)
150 גרם נוגט
לקצפת חלבה :
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
רבע כוס ממרח חלבה
לציפוי :
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
80 גרם שוקולד מריר
בומב שוקולד 
אופן ההכנה
מתחילים להכין את מוס השוקולד :
בסיר מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה עם מלח. מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס, מכסים ומעבירים למקרר ל 4 שעות לפחות.
מכינים את תחתית הפצפוצים :  
ממיסים יחד שוקולד ונוגט. מערבבים יחד עם פצפוצי האורז עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים. מהדקים בין שני ניירות אפייה לקבלת עיגול בקוטר הקערה (אפשר להיעזר במערוך או בתחתית של כוס). שומרים במקפיא עד שהתחתית מתקשה.
לפני הרכבת הבומב, מכינים קצפת חלבה :
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה. מקפלים פנימה ממרח חלבה. שומרים במקרר עד ההרכבה (מקסימום שעה).
מסיימים את הכנת מוס השוקולד ומרכיבים את הבומב :
מעבירים את תערובת השוקולד למיקסר ומוסיפים את מיכל השמנת הנותר. מקציפים במהירות בינונית רק עד שמתקבל מוס אוורירי (זהירות – זה הופך מהר לחמאה). יוצקים את רוב המוס לקערה (שומרים בערך כוס בצד) ויוצרים שקע במרכז. יוצקים את קצפת החלבה לשקע במרכז המוס בקערה. מכסים ביתרת המוס ששמרנו בצד. מניחים מעל את תחתית הפצפוצים הקפואה, ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
למחרת משחררים את העוגה מהקערה :
טובלים קצרות את הקערה עם הבומב בקערה גדולה יותר עם מים רותחים. נזהרים שלא יחדרו מים לעוגה. משחררים את המוס (נותנים דחיפה קטנה בידיים והוא קופץ החוצה) ומעבירים לצלחת הגשה.
מצפים בשוקולד :
בסיר מביאים לרתיחה שליש כוס שמנת מתוקה. מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס. יוצקים את הציפוי על הבומב ומניחים לו לנזול באופן חופשי. מעבירים למקרר להפשרה של שעה לפני ההגשה. פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים (מנגבים וטובלים שוב בין חיתוך לחיתוך).


מחפשים עוד עוגות מושקעות? הנה כמה רעיונות:
   קערת בומב נירוסטה
בומב שוקולד לבן, מסקרפונה ותותים
למתכון
 
   עוגת טריקולד למתכון

 

קערת "בומב" מנירוסטה
 
למוצר