לדף הבית
 
מתכוניםשוקולד
בראוניז שוקולד גבינה
כמות: תבנית בגודל 27X33 ס"מ
חומרים
לתערובת הגבינה:
250 גרם גבינת שמנת 30% שומן, בטמפ' החדר
250 גרם גבינה לבנה 5% שומן, בטמפ' החדר
100 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים
1 כף קורנפלור (10 גרם)
לבראוניז:
300 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
4 ביצים
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כוס דחוסה סוכר חום כהה (240 גרם) 
1/4 1 כוסות קמח (180 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כוס אגוזי מלך, שבורים (100 גרם)
בראוניז גבינה ושוקולד
אופן ההכנה
מכינים את תערובת הגבינה:
מערבבים יחד שני סוגי גבינה עם חמאה מומסת, סוכר, תמצית וניל וביצים. 
מעבירים כוס מהבלילה לקערית. מוסיפים קורנפלור לקערית וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.
מכינים את הבראוניז: 
 מחממים תנור ל-170 מעלות.
ממיסים יחד שוקולד וחמאה. 
בקערה נפרדת טורפים (לא מקציפים) ביצים ושני סוגי סוכר לתערובת אחידה. מערבבים פנימה את תערובת השוקולד.
מנפים יחד לתוך הבלילה קמח, אבקת אפייה ומלח וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מערבבים פנימה את האגוזים.
מרכיבים ואופים:
מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשאירים קצוות נייר מבצבצים לחילוץ קל. 
יוצקים את רוב תערובת הבראוניז לתבנית (שומרים בצד את יתרת התערובת לקישוט). יוצקים בעדינות את תערובת הגבינה על הבראוניז.
בעזרת 2 כפות מפזרים ערמות קטנות מיתרת תערובת הבראוניז מעל הגבינה (אל תנסו למרוח את תערובת השוקולד או ליצור שכבה אחידה – המראה הסופי לא יהיה סימטרי וזה כל הקסם).
אופים כשעה, עד ששכבת הגבינה מתייצבת.
מצננים לחלוטין ומעבירים לשעתיים למקרר (כדי להקל על הפריסה). שולפים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפייה), פורסים לריבועים ומגישים קר או בטמפ' החדר. שומרים במקרר. 

 
 

רוצים עוד רעיונות מתוקים? הנה כמה:

בראוניז גבינה ופירורים

 

                

בראוניז שוקולד גבינה- וגם פירורים
למתכון
  בראוניז ערמונים ושני שוקולדים
למתכון