לדף הבית
 
מתכוניםכל מיני
שטרודל תפוחים וצימוקים
כמות: שטרודל אחד
חומרים
למלית התפוחים:
20 גרם חמאה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
5 תפוחים ירוקים חמוצים (זן גרני-סמית) גדולים פרוסים
כפית גדושה קינמון
1 כף קורנפלור
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס צימוקים
לבצק:
6 עלי פילו
100 גרם חמאה מומסת ולא חמה
3-4 כפות פירורי ביסקוויטים
להגשה:
אבקת סוכר
תפוחים
אופן ההכנה
מכינים את מלית התפוחים:
במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר, קינמון ותפוחים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. בקערית ממיסים קורנפלור במיץ לימון ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם צימוקים ומבשלים דקה נוספת עד שהנוזלים במחבת מסמיכים. מצננים לחלוטין
מרכיבים את השטרודל ואופים: 
מניחים עלה פילו על נייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי עוגיות ומכסים בעלה נוסף. חוזרים על הפעולה עד העלה האחרון ומברישים שוב בחמאה מלמעלה. מפזרים על החמאה המומסת את יתרת פירורי העוגיות.
מניחים בשורה לרוחב השליש התחתון את מלית התפוחים (לאחר שהתקררה). מגלגלים לקבלת רולדה. מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור. חותכים לפרוסות אך משאירים אותן מחוברות בבסיס, כדי להקל על הפריסה לאחר האפייה. מברישים מבחוץ בחמאה מומסת ואופים בחום של 200 מעלות, 20-25 דקות. מצננים מעט, פורסים לפי הסימון, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מגישים:
מצננים מעט, פורסים לפי הסימון, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.


אוהבים עוגות תפוחים? הציצו גם במתכונים הבאים:

מאפה פילו תפוחים

  פאי תפוחים אמריקאי

                

מאפה פילו תפוחים חם, עם גלידה
למתכון
  פאי תפוחים אמריקאי
למתכון