לדף הבית
 
מתכוניםכל מיני
בורקס גבינה כחולה ופקאן
כמות: 24 בורקסים
חומרים
3 עלי מלאווח
ביצה למריחה
זרעי חרדל/שומשום/קצח 

למלית: 
2 כפות דבש
30 גרם חמאה
150 גרם גבינה כחולה (רוקפור, גורגונזולה או דנהבלו) מפוררת
100 גרם אגוזי פקאן קלויים קלות 
 בורקס גבינה כחולה ופקאן
אופן ההכנה

מחממים תנור ל-190 מעלות. ממיסים במיקרוגל חמאה ודבש, כדי שיהיה קל למרוח.
מניחים את המלאווח על משטח עבודה, חותכים לשמונה משולשים (כמו פיצה) ומורחים בתערובת החמאה והדבש. מניחים במרכז מעט גבינה כחולה ואגוזים ומגלגלים לקרואסון ). הכי נוח לעצב את הבצק הממולא לצורה של קרואסון אבל אפשר גם שושנים או טבעות). מורחים בביצה ומקשטים בזרעי חרדל, שומשום או קצח.
אופים כ-20 דקות, עד להזהבה.




מחפשים מתכוני גבינה מלוחים? נסו גם את אלו:

צוקור

  בניצה

                

צ'וקור- שבלול פילאס עם פטה וקשקבל
למתכון
  פשטידת בניצה של רות אוליבר
למתכון