לדף הבית
 
כמות: שבלול משפחתי גדול
חומרים
לעוגה:
1 גליל בצק פילאס, מופשר (להשיג במקפיא בכל סופר)
למלית תרד וגבינה:
2 כפות שמן זית
800 גרם עלי תרד טריים
1 קוביית גבינת פטה, מפוררת
150 גרם קשקבל, מגוררת
פלפל שחור
אגוז מוסקט מגורר
לציפוי:
ביצה טרופה
קצח
שומשום
צוקור
אופן ההכנה
מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את עלי התרד. מערבבים ומטגנים למשך 2-3 דקות עד שהעלים "נובלים" ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין. סוחטים מנוזלים מיותרים בידיים, ומניחים בקערה. מוסיפים את הגבינות, ומתבלים בפלפל שחור ובאגוז מוסקט. פורשים את כל הבצק על משטח העבודה. מניחים את המלית בשורה לרוחב השליש התחתון, ומגלגלים לרולדה. את הרולדה שהתקבלה מלפפים סביב עצמה לקבלת שבלול. מעבירים לנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח לקישוט. אופים בחום של 160 מעלות למשך שעה, עד שגם התחתית שחומה והריח משגע אתכם. מוציאים מהתנור ומגישים את השבלול בשלמותו לשולחן.




רוצים עוד מתכונים עם קשקבל? הציצו גם באלה:

שבלולי קשקבל

 

                

שבלולי קשקבל מבצק מלאווח
למתכון
  עוגיות קשקבל מלוחות-חריפות
למתכון