לדף הבית
 
מתכוניםכל מיני
בורקס סנדביץ` סביח
כמות: 8-10 ג'מבו-בורקסים
חומרים

1/2 1 קילו בצק עלים מרודד ומופשר
למלית גבינה:
500 גרם גבינה לבנה
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 חלמונים
1 כף קורנפלור
מלח ופלפל
ביצה טרופה, להברשה
שומשום, לקישוט
לסנדביץ' סביח:
ביצה קשה, פרוסות חציל מטוגן, סחוג, טחינה, סלט קצוץ דק-דק
סביח
אופן ההכנה
מכינים את הבורקס:
מערבבים יחד את חומרי המלית ומניחים בצד. פורשים את הבצק על משטח העבודה וחותכים לריבועים בגודל 20X20 ס"מ. מניחים גבעה של מלית במרכז כל ריבוע בצק ומקפלים לחצי באלכסון לקבלת משולש גדול. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית ומניחים את המשולשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה, מפזרים שומשום לקישוט ואופים בחום של 160 מעלות כ-40 דקות, או עד שהבורקסים תפוחים, ריחניים ושחומים גם בתחתית.
להרכבת בורקס סביח: 
חוצים לרוחב את הבורקס החם, ממלאים בפרוסות ביצה קשה, חציל מטוגן, סחוג (אם אוהבים) סלט ירקות קצוץ דק-דק. יוצקים על הכל טחינה, סוגרים לכריך משולש ומגישים.



מחפשים מאפים מלוחים? הנה כמה הצעות:

בניצה

   בורקס גבינה כחולה ופקאן

                

פשטידת בניצ'ה של רות אוליבר
למתכון
  בורקס גבינה כחולה ופקאן
למתכון