לדף הבית
 
מתכוניםקינוחים
פנקוטה קוקוס
כמות: 6 מנות אישיות
חומרים
לפנקוטה:
250 מ"ל חלב קוקוס
250 מ"ל שמנת מתוקה
10 גרם ג'לטין
70 גרם סוכר
50 גרם רום
לפילו פירות:
1 תפוח עץ, קלוף וחתוך לקוביות
1 מנגו, קלוף וחתוך לקוביות
2-3 אגוזי ברזיל קצוצים גס
להגשה:
1 בננה, קלופה וחתוכה לקוביות
סוכר
חמאה מומסת
3 עלי פילו
לקונפיטורת משמש ופסיפלורה:
250 גרם משמש (טרי או מיובש) קצוץ
5 פסיפלורות
מעט סוכר
מים
אופן ההכנה
מכינים את הפנקוטה:
משרים את הג'לטין עם 50 מ"ל מים ומניחים בצד עד שיתרכך. מרתיחים שמנת עם חלב הקוקוס והסוכר. לאחר הרתיחה מוסיפים את הג'לטין, מערבבים היטב ומקררים 10 דקות. מוסיפים את הרום, מוזגים לרינגים קטנים ומקררים.
מכינים פילו פירות: 
במחבת מניחים את התפוח מעט סוכר ומבשלים עד ריכוך. מוסיפים את המנגו והבננה ומקפיצים מס' שניות. מוסיפים את האגוזים ומניחים בצד. לוקחים 3 דפי הפילו, מורחים בין השכבות חמאה מומסת ומפזרים סוכר. חותכים ל-6 מלבנים. מניחים בכל מלבן, בקצה הקרוב אלינו, ערמה קטנה של פירות ומגלגלים לשטרודל דק. מורחים בחמאה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 200 מעלות עד להזהבה.
מכינים את הקונפיטורה:
מניחים בסיר את המשמש הקצוץ. חותכים את הפסיפלורה, מוציאים את התוכן ומניחים בתוך הסיר. מוסיפים מעט סוכר, יוצקים מים לכיסוי המשמש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד קבלת מירקם סמיך.
הרכבת המנה:
על צלחת הגשה מניחים כף של קונפיטורה (מרוחה לאורכה של הצלחת), משחררים את הפנקוטה מהרינג ומניחים במרכז הצלחת. חוצים את מאפה הפילו באלכסון ומניחים בהצלבה על הפנקוטה. מגישים מיד.


רוצים עוד קינוחים אישיים מקצועיים? קבלו כמה רעיונות:

קרם ברולה

 

 

קרם ברולה
למתכון
  פאי לימונענע אישי
למתכון