לדף הבית
 
כתבותכתבות מצוות האתר
לימונדה עם קרח-פטל
דרך צבעונית להתרענן: לימונדה עם קרח אדום (שבקיץ הופכת תוך דקות למשקה כתום-אדמדם...).
אפשר כמובן להשתמש בלימונדה מתרכיז, אבל טעים במיוחד להכין משקה מלימונים אמיתיים, סחוטים.
מבוגרים (וילדים עם טעם מתוחכם) מוזמנים להחליף את מיץ הפטל במיץ חמוציות או רימונים איכותי- ולשדרג את התוצאה עוד יותר.
כמות: כ- 2 ליטר מיץ
חומרים
ללימונדה:
1 כוס מיץ לימון סחוט
1 כוס סוכר
6 כוסות מים קרים
לקרח אדום:
1 כוס מיץ פטל מוכן (או מיץ חמוציות, או מיץ רימונים)
                      
קנקן לימונדה עם קוביות קרח אדומות


בתוך דקות הקרח נמס וצובע את המשקה בגוון כתמתם
אופן ההכנה
מכינים את קוביות הקרח:
מוזגים מיץ פטל לתבנית שקעים לקרח.
מעבירים להתייצבות במקפיא ל-6 שעות לפחות, עד שקוביות הקרח מתקשות (לא נורא אם הן נשארות קצת דביקות).
מכינים את הלימונדה:
בקנקן מערבבים היטב מיץ לימון, סוכר ומים קרים, עד שהסוכר נמס. טועמים ומתקנים לפי הצורך.
שומרים במקרר עד ההגשה.
מגישים:
מגישים לשולחן את קנקן הלימונדה וכוסות גבוהות ושקופות.
מחלצים את קוביות הקרח האדומות ומוסיפים לקנקן או לכוסות.