לדף הבית
 
טלוויזיההמדריך לאפייהעוגות גבינה
עוגת ספירלה גבינה ושוקולד
כמות: הכמות לתבנית בקוטר 26 ס"מ
חומרים
לתחתית:
150 גרם ביסקוויטים טחונים
2 כפות קקאו (20 גרם)
1/4 כוס אבקת סוכר
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
1 קילו גבינה לבנה 5%
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
6 ביצים
לתערובת שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף (10 גרם) קורנפלור
למלית שוקולד מריר:
150 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית אבקת קפה נמס
אופן ההכנה
מכינים את התחתית:
מערבבים פירורי עוגיות עם קקאו, אבקת סוכר וחמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
מכינים את מלית הגבינה:
בקערה טורפים (בעדינות רבה, לא מקציפים !) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
לתערובת הבהירה:
ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה באחת מהקערות. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
לתערובת הכהה:
ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה בקערה הנותרת, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
מרכיבים ואופים:
יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור. מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך –הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, ב 140 מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.



אוהבים את השילוב של גבינה ושוקולד? הנה עוד הצעות בשבילכם:

בראוניז גבינה ושוקולד

 

 

בראוניז שוקולד גבינה
למתכון
  עוגת גבינה-שוקולד-קרמל
למתכון