מלכת עוגות הגבינה: עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה קלאסית טעימה, גבוהה, יפה וחגיגית במיוחד. בואו ללמוד איך מכינים אותה נכון, כדי שתצא גבוהה ומרשימה ממש כמו בקונדיטוריה
עוגת גבינה אפויה קלאסית טעימה, גבוהה, יפה וחגיגית במיוחד. בואו ללמוד איך מכינים אותה נכון, כדי שתצא גבוהה ומרשימה ממש כמו בקונדיטוריה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

עוגת גבינה אפויה אוורירית ורכה במיוחד – אחת העוגות הכי טעימות שיש. קבלו את ה-מתכון הקלאסי לעוגה שתישאר גבוהה, ללא סדקים ומושלמת בדיוק כמו עוגת גבינה אפויה של קונדיטוריות.

מצרכים להכנת עוגת גבינה אפויה

מצרכים להכנת עוגת גבינה אפויה


תחתית בצק פריך

מלית עוגת גבינה אפויה


 

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלב ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מהדקים את הבצק בשכבה אחידה לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה (אין צורך בצינון הבצק). דוקרים במזלג ואופים 15-10 דקות להזהבה.
  4. מכינים את מלית הגבינה: מעלים את חום התנור ל-240 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים. מקפלים דף עיתון לרצועה בגובה דפנות התבנית ומשרים בקערה עם מים קרים.
  5. בקערה גדולה טורפים שני סוגי גבינה עם חלמונים, תמצית וניל ו-2/3 כוס סוכר, מנפים מעל קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלב וחמאה מומסת וטורפים לתערובת אחידה.
  6. במיקסר מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (1/3 כוס) בהדרגה ומקציפים לקבלת מבריק ויציב אך לא נוקשה. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית מעל התחתית האפויה. עוטפים את התבנית מבחוץ ברצועות העיתון המושרות במים.
  8. אופים בשני שלבים: אופים 15-10 דקות עד שפני העוגה הופכים לקרום יבש וזהוב.
  9. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור בזמן שהוא מתקרר ומעבירים סכין בהיקף התבנית: מכניסים את הסכין לעומק 2 ס”מ ומשחררים את שולי העוגה כדי לאפשר לה להתרומם בחופשיות מבלי להדבק לשוליים (סיבה להתבקעות של הקרום).
  10. מחזירים לתנור ואופים עוד כשעה, עד שהעוגה שחומה, תפוחה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  11. מוצאים מהתנור ומצננים - העוגה במהלך הצינון תחזור לגובה המקורי. שומרים במקרר.

 

רוצים ללמוד להכין עוגת גבינה קדאיף חלומית? לחצו כאן!

עוגת גבינה באסקית של קרין גורן

מתכון עוגת גבינה ועוגיות אוראו של קרין גורן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (217)

Avatar

    Avatar
    קרין גורן

    הי נועם. אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח שקדים. הטעם יהיה טיפה שונה אבל עדיין טעים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות