לדף הבית
 
כתבותכתבות מצוות האתר
האם אתם מבינים בגבינות?
חושבים שאתם יודעים הכול על גבינות? בחנו את עצמכם!

1. איזו מהגבינות הבאות לא מגיעה במקור מבריטניה?
א. אדם
ב. צ'דר
ג. סטילטון
ד. סייג' דרבי


2. מחוז גלוסטרשייר באנגליה ידוע גם בזכות...
א. הממצאים הארכיאולגים המוקדמים ביותר המעידים על הכנת גבינה באירופה 
ב. תחרות לגלגול גבינות במורד גבעה, הנערכת בו מדי שנה
ג. גבינת הבלו-גלו, המיוצרת רק בו 
ד. פרות גלוסטרשייר, הנחשבות כשופעות חלב

לחמניות ריקוטה וענבים        


3. איזה תהליך הוא ה'פיסטור'?
א. חימום חלב לצורך השמדת חיידקים
ב. הקצפה של חלב חם, כחלק מתהליך ייצור השמנת 
ג. חיבוץ/ חביצת חמאה (בלועזית)
ד. אריזת חלב במיכלים אטומים, תוך יצירת ואקום שמאריך את חיי המדף 



4. איזו מהגבינות הבאות מכילה בדרך כלל פחות מ 10% שומן?
א. אמנטל
ב. גאודה
ג. מסקרפונה
ד. ריקוטה



5. איזו גבינה משמשת באופן מסורתי בהכנה של טירמיסו?
א. מסקרפונה
ב. ריקוטה
ג. פילדלפיה
ד. גבינת עזים

    שבלולי גבינה וצילי     



6. כמה ליטרים של חלב מניבה פרה ישראלית בשנה, בממוצע?
א. 11,000
ב. 5000
ג. 1200
ד. 700


7. איזו גבינה מוגשת לרוב כשהיא צלויה או מטוגנת?
א. פקורינו רומאנו
ב. צפתית
ג. קממבר
ד. חלומי


8. איזה מבין הקינוחים הבאים לא מכיל גבינה?
א. פסקא רוסי
ב. כנאפה מזרחית
ג. קרם ציטרונה איטלקי
ד. "אצבעות מתוקה" ישראליות

אצבעות מתוקה   


9. איך נקרא המאכל השוויצרי הכולל "אמבטייה" של גבינות מותכות ותוספות שונות הנטבלות בה?
א. גוואקמולי
ב. פונדו
ג. אליאולי
ד. רוסטי



תשובות

1. א
גבינת "אדם" פופולרית כיום בארצות רבות, אבל הקרדיט הראשוני מגיע להולנדים (ליתר דיוק, לבני העיירה "אדם" שבצפון המדינה). צ'דר, סטילטון וסייג' דרבי מגיעות כולן מאנגליה. 

2. ב
בתחרות גלגול הגבינות המסורתית של גלוסטרשייר רודפים המתחרים אחרי כיכר עגולה של גבינה במורד גבעה תלולה. האירוע המסורתי צבר תאוצה מהירה מדי בשנים האחרונות- עד כדי כך שבשנת 2010 נאלצו המארגנים לדחות אותו מחשש שלא יצליחו להתמודד עם כמות המבקרים הצפויה... לצפייה בסרטון מהתחרות של 2009 ב- YouTube לחצו כאן.

3. א
פיסטור הוא תהליך שבו מושמדים חיידקים ומחוללי מחלות אחרים באמצעות חימום. הוא קרוי על שם המדען הצרפתי בן המאה ה-19 לואי פסטר, שפיתח גם את החיסון הראשון למחלת הכלבת.   
 
4. ד
ריקוטה היא גבינה לבנה ניטרלית בטעמה, עם אחוזי שומן נמוכים ולא הרבה מלח, שנפוצה בהכנה של קינוחים ומאפים. עליה ועל גבינות שימושיות נוספות תוכלו לקרוא במדריך הגבינות לאפייה.
   
5. א
מסקרפונה היא גבינת שמנת (שכמו הריקוטה, מגיעה במקור מאיטליה). היא מתאימה במיוחד לקינוחים כמו טירמיסו- עוגת גבינה, קפה וביצים עם בישקוטים. עוד עליה במדריך הגבינות לאפייה.

6. א
עם ממוצע של 11,000 ליטר לשנה, הפרות הישראליות הן שיאניות החלב בעולם. הפרה המניבה ביותר לשנת 2008 הפיקה כמות אסטרונומית של יותר מ-18,000 ליטר בשנה!

7. ד
גבינת החלומי הקפריסאית נפלאה במיוחד לאחר חימום. שלא כמו גבינות אחרות שמתפרקות או נמסות, החלומי כמעט שלא משנה צורה, ולכן מתאימה מאוד לשילוב בסלטים ובכריכים (רעיון שאומץ בשנים האחרונות כמעט בכל בית קפה בארץ...).

8. ג
פירמידות ה"פסקא" הרוסיות (שמוגשות בחג הפסחא), ממתקי הכנאפה (עם אטריות הקדאיף וגבינת העזים) וגם עוגיות "אצבעות מתוקה" של הקונדיטורית מירי קורנברג (מתוך הספר "סודות מתוקים") ידרשו מכם לעבור במדפי הגבינות בסופר. הקינוח היחיד ברשימה שאינו מכיל גבינה הוא הציטרונה, קרם לימוני ממוצא איטלקי.

9. ב
פונדו מסורתי הוא לא בהכרח פונדו שוקולד- השוויצרים נהנים גם מפונדו מלוח של גבינות מומסות עם תוספות שונות (מאצבעות לחם ועד פירות וירקות).
    

מחפשים מתכוני גבינה? עשרות מתכונים של קרין מחכים לכם כאן