לדף הבית
 
מתכוניםשמרים
קראנץ פרג של הקונדיטור הנס ברטלה
כמות: 5 עוגות בתבניות אינגליש קייק
חומרים
לבצק:
1 קילו קמח
1 שקית שמרית (50 גרם)
4 ביצים (200 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1/2 1 כוסות+כף חלב פושר (380 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
375 גרם חמאה רכה
2 כפיות מלח (10 גרם)
למלית הפרג:
200 גרם פרג טחון
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 כפות דבש (60 גרם)
100 גרם חמאה
1 כוס שקדים טחונים (100 גרם)
קליפה מגוררת מ1/2 לימון
1/4 כוס צימוקים
לזיגוג:
ביצה טרופה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים ביצים, סוכר, חלב, תמצית וניל וקליפת לימון ומעבדים עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים 8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקרר למשך 4 שעות.
מכינים מלית הפרג: 
מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה. מוסיפים פרג טחון ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את יתרת חומרי המלית ושומרים במקרר עד השימוש.
מרכיבים את העוגה , מתפיחים ואופים:
מחלקים את הבצק ל-5. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X40 ס"מ. מורחים בחמישית ממלית פרג (כ-200 גרם מלית, בערך כוס). מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע לקבלת 2 רצועות ארוכות, ומפתלים אותן לבורג. מניחים בתבנית אינגליש קייק וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית. מתפיחים עד שהבצק מגיע לדפנות. מברישים בביצה טרופה. אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות. מצננים. אם רוצים לקשט, מברישים את העוגה המוכנה בריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים, ומפזרים פרג שלם (לא טחון) לקישוט.


משתגעים על פרג? הציצו בקישורים הבאים:
 פרג טחון במבט מקרוב פאי פרג   
                          
כל מה שרציתם לדעת על פרג
לכתבה

  פאי לאוהבי פרג
למתכון