לדף הבית
מתכוניםשמרים
לחם ערמונים של ארז קומרובסקי
כמות: 3 ככרות
חומרים
ללחם:
1 ק"ג קמח אורגני מנופה
1 ק"ג סולת דקה
40 גרם שמרים
2 כפות מלח
2 חופנים סוכר
200 גרם חמאה רכה
2 ביצים+ 2 חלמונים
1.2 ליטר מים
1 חבילה ערמונים קלופים בוואקום
אופן ההכנה
להכנה במיקסר:
  • לשים היטב את כל חומרי הבצק (חוץ מהערמונים) עד לקבלת בצק רך ורטוב. אם הבצק מרגיש יבש מדי, מוסיפים מעט נוזלים.
  • בסוף הלישה מוסיפים את הערמונים ומועכים אותם קצת בידיים תוך כדי לישה.
  • מעצבים לכיכרות בצורת סהר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות כ־35 דקות, עד שתפיחה על צידו התחתון של הלחם מפיקה צליל חלול.
  • מצננים לפני הפריסה ומגישים.


  • מחפשים עוד מתכוני לחם? הציצו גם באלה:

     

      

    לחם מהיר ללא שמרים
    למתכון

    אצבעות לחם שום
    למתכון

                            
    SapSap