לדף הבית
מתכוניםשמרים
בבקה של סבתא במלית קקאו
כמות: בבקה בתבנית קוגלהוף (עם חור באמצע) בקוטר 26 ס"מ
חומרים
לעוגה:
1/2 כמות בצק בסיסי
למלית:
1 כוס סוכר
1/4 כוס קקאו
1 כפית קינמון
100 גרם חמאה רכה מאוד
ביצה טרופה, לזיגוג
בבקה שמרים
אופן ההכנה
מערבבים יחד סוכר, קקאו וקינמון ומניחים בצד.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מורחים בחמאה ומפזרים את מלית הקקאו. מגלגלים לרולדה. מפתלים את שתי הרולדות שהתקבלו לצורת בורג, ומניחים בתבנית משומנת היטב. מברישים בביצה טרופה, ללא התפחה נוספת אופים מיד בחום של 170 מעלות כ-50 דקות עד שהבבקה תפוחה ושחומה.
בבקה לא מתפיחים שוב לפני האפייה כי ככה הסבתות היו אופות. העוגה מתקבלת קצת דחוסה ובזה קסמה. מי שאוהב יותר בצק מאוד אוורירי מוזמן להתפיח 1/2 שעה לפני האפייה.


מחפשים עוד מתכונים בתבנית קוגלהוף? הנה כמה רעיונות:
   עוגת מייפל                  
בבקה פרווה, במלית שוקולד חלבה
למתכון
  

  עוגת מייפל בחושה
למתכון



תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap