לדף הבית
 
טלוויזיההמדריך לאפייהעוגות שמרים
בצק לעוגות שמרים: מתכון בסיסי
כמות: 4 עוגות בתבניות אינגליש קייק
חומרים
1 קילו קמח
1 שקית שמרית (50 גרם)
200 גרם חמאה 
1/4 1 כוסות (300 מ"ל) חלב
4 ביצים בטמפ' החדר
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
אופן ההכנה

במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.

*אפשר גם להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח רק במקרר, למשך כל הלילה



אילו עוגות, למשל, אפשר להכין מהבצק? בבקה, רולדה וקראנץ:
                    
בבקה של סבתא במלית קקאו
למתכון   


           
רולדה "כמו קראנץ" שמרים וחלבה
למתכון

קראנץ הפרג של
הקונדיטור הנס ברטלה 
למתכון