לדף הבית
 
מתכוניםשמרים
חלה מתוקה לשבת
לתוספת של רושם ונוכחות על השולחן אני מכינה חלת קומתיים  - קולעים מהבצק 2 חלות, אחת קטנה (בערך 1/3 או 1/4 מכמות הבצק) ואחת גדולה, ומניחים את החלה הקטנה מעל הגדולה לפני ההתפחה. ואפשר גם להכין חלה מ-5 רצועות (הסבר בהמשך).
כמות: 2 חלות גדולות, או חלה חגיגית אחת ענקית
חומרים
1 קילו קמח
1 שקית שמרית
3/4 כוס סוכר (אפשר חצי כוס למי שרוצה לנגב חריימה)
2 ביצים
3/4 1 עד 2 כוסות מים
1/2 כוס שמן או 120 גרם מרגרינה בטעם חמאה, בטמפ' החדר
1 כף מלח
לזיגוג וקישוט:
1 ביצה טרופה עם כף מים
שומשום ופרג
אופן ההכנה
להכנה במיקסר:
שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה.
לחלה חגיגית במיוחד קולעים 5 רצועות באופן הבא:
צובטים יחד את חמש הרצועות בקצה העליון. ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5 (לאחר כל שינוי בסדר ממספרים אותן מחדש), ואז:
מעבירים את 1 מעל 3
מעבירים את 2 מעל 3
מעבירים את 5 מעל 2 וחו"ח.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח. מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית). מצננים על רשת ומגישים.



עוד על חלות לשבת? הציצו בקישורים הבאים:
 חלה ללא התפחה           
איך הורסים את זה: הבעיות הנפוצות בהכנת חלות
לכתבה
  חלת תפוח בדבש
למתכון      
  
 

נפה לקמח
למוצר בחנות האתר