לדף הבית
 
חומרים

1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
3 ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות ליקר (או חלב)
3 כוסות (300 גרם) אגוזים ושקדים לא קלויים

אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
עובדים ב-2 קערות:
בקערה אחת מנפים יחד את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
בקערה שנייה טורפים את הביצים עם סוכר, סוכר וניל וליקר. יוצקים את הנוזלים לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים לקבלת בצק דביק. מערבבים פנימה את האגוזים והשקדים.
בידיים רטובות יוצרים 2 נקניקים באורך כ-30 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות או עד שהכיכרות זהובות ויציבות למגע אך עדיין רכות ללחיצה. מצננים לגמרי.
אל תדלגו על שלב הצינון – אחרת הכיכרות יתפוררו ויהיו קשות מאוד לפריסה. אפשר אפילו לאפות את הכיכרות יום מראש, ולפרוס ולאפות אפייה שנייה למחרת.
פורסים בסכין לחם לפרוסות דקות ומניחים על רשת. מחזירים לאפייה נוספת לייבוש, בחום של 140 מעלות למשך 25 דקות, עד שהפרוסות יבשות לגמרי. מצננים לחלוטין ומגישים עם כוס קפה ליד, לטבילה.


אוהבים עוגיות שקדים? הנה עוד כמה הצעות:
דוגמניות שקדים   

עוגיות שקדים   

 
דוגמניות שקדים
למתכון


עוגיות שקדים של רות סירקיס
למתכון