ביסקוטי

קבלו מתכון נפלא של ביסקוטי - עוגיות איטלקיות מפורסמות, פריכות, קראנצ'יות וסופר טעימות, שפשוט להכין בבית, וכיף להגיש ליד הקפה או תה
קבלו מתכון נפלא של ביסקוטי - עוגיות איטלקיות מפורסמות, פריכות, קראנצ'יות וסופר טעימות, שפשוט להכין בבית, וכיף להגיש ליד הקפה או תה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. עובדים ב-2 קערות: בקערה אחת מנפים יחד את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
  3. בקערה שנייה טורפים את הביצים עם סוכר, סוכר וניל וליקר. יוצקים את הנוזלים לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים לקבלת בצק דביק. מערבבים פנימה את השקדים.
  4. בידיים רטובות יוצרים 2 נקניקים באורך כ-30 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות או עד שהכיכרות זהובות ויציבות למגע אך עדיין רכות ללחיצה. מצננים לגמרי.
  5. אל תדלגו על שלב הצינון - אחרת הכיכרות יתפוררו ויהיו קשות מאוד לפריסה. אפשר אפילו לאפות את הכיכרות יום מראש, ולפרוס ולאפות אפייה שנייה למחרת.
  6. פורסים בסכין לחם לפרוסות דקות ומניחים על רשת. מחזירים לאפייה נוספת לייבוש, בחום של 140 מעלות למשך 25 דקות, עד שהפרוסות יבשות לגמרי.
  7. מצננים לחלוטין ומגישים עם כוס קפה ליד, לטבילה.

ספר חדש לקרין גורן - מתוק בבית

הערות

  • אפשר להחליף את הליקר בכמות זהה של מים/חלב צמחי.
  • אפשר להחליף את השקדים באגוזים לא קלויים, או בתערובת אגוזים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (43)

Avatar

    Avatar
    תמר

    היי, הכנתי את המתכון במדויק, חוץ מכך שבמקום סוכר רגיל, שמתי כוס של סוויטנגו.משום מה, הכיכרות לא תפחו או השתטחו כמעט בכלל, נשארו די באותו הגודל המקורי לפני ההכנה לתנור.. יש לציין כי אבקת האפייה והסודה לשתייה נקנו ממש לאחרונה. האם יש לך רעיון מדוע זה קרה? תודה רבה!

      Avatar
      קרין גורן

      הסוכר חשוב לתהליך התפיחה, ולכן יכול להיות שהייתה להחלפה השפעה על הכיכרות

      Foody team
      מערכת Foody

      עליון תחתון

      Avatar
      Yoram Schreiber

      את כותבת לשים בסוף אגוזים ושקדים אבל במתכון כתוב רק שקדים

      Avatar
      קרין גורן

      היי יורם, עדכנתי את מה שכתוב באופן ההכנה כך שיהיה כתוב רק שקדים. בכל אופן, בהערות המתכון תוכל לראות שכתוב שאפשר גם לשים תערובת אגוזים

      Foody team
      מערכת Foody

      תודה רבה!

הצג עוד

קטגוריות

תגיות