לדף הבית
מתכוניםעוגיות
כדורי חמאה ולוז
עוגיות חמאה רכות ונמסות בפה. כל מי שטועם אותן מיד מבקש את המתכון. טעם האגוזים דומיננטי מאוד, אז בחרו באגוזים שאתם אוהבים. אני הכי אוהבת אגוזי לוז.
כמות: כ-40 עוגיות
חומרים

300 גרם חמאה רכה
5 כפות (60 גרם) סוכר
21/2 כוסות (350 גרם) קמח
1/4 כפית מלח 
11/2 כוסות (150 גרם) אגוזי לוז קלויים וטחונים דק

2 כוסות אבקת סוכר, לציפוי לאחר האפייה

כדורי חמאה-לוז
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר לתערובת קרמית, במהירות בינונית כ2-3 דקות. מנפים יחד קמח ומלח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לתערובת. מעבדים רק שהתערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזי לוז. מגלגלים בידיים לכדורים בקוטר 3 ס"מ ומניחים בתבנית באופן מרווח. אופים 20-25 דקות עד שהעוגיות יציבות אבל עדיין בהירות. אפשר לבצוע אחת ולבדוק שהיא יבשה בפנים. מצננים מעט ומגלגלים באבקת סוכר את העוגיות החמימות. מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.


אוהבים מתכונים עם אגוזי לוז? יש לנו עוד כמה רעיונות:
   

   

                   
עוגיות אגוזים, חמאה ודבש, עם הפתעת לוז בשוקולד
למתכון


עוגת שמנת קינמון, עם מלית אגוזי לוז
למתכון

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap