לדף הבית
 
מתכוניםעוגיות
עוגיות בוהן
המתכון של היפהפיות האלה שייך לויולה גורן מ"קפה ויולה" בגבעתיים. ויולה היא קונדיטורית מוכשרת (שדווקא כן מגלה את הסודות שלה), ולמרות השם – לצערי אנחנו לא קרובות משפחה. אלה עוגיות ביס צבעוניות שישמחו את חובבי המתוקים באשר הם – קטנים וגדולים. ולמה קוראים להן עוגיות בוהן? מיד תגלו.
כמות: 70-80 עוגיות
חומרים

3/4 2 כוסות גדושות קמח
(400 גרם)
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
200 גרם חמאה רכה
1/3 כוס + כף שמן (100 מ"ל)

למילוי העוגיות:
ממרח חלבה, נוטלה או ריבה
אופן ההכנה
מכינים את העוגיות:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת סוכר וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים שמן ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד.
מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3 ס"מ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. נועצים את הבוהן במרכז כל כדור ליצירת גומה עמוקה, כמעט עד התחתית.
אופים ומרכיבים:
אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות). מצננים.
ממלאים את הגומות בממרח חלבה, נוטלה או ריבה (בעזרת שקית זילוף קטנה או כפית). שומרים בכלי אטום בשכבה אחת, מחוץ למקרר.


כשנותנים לכם בוהן אתם רוצים את כל היד? נסו גם את העוגיות הבאות:

!! חמסה חמסה !!

 

                

עוגיות חמסה, בצורת כף יד
למתכון
  "אצבעות" מתוקה
למתכון