לדף הבית
עוגת גבינה אפויה עם קונפיטורת תותים, מוגשת עם סירופ תותים טריים
כמות: עוגה אחת בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
חומרים
לתחתית:
200 גרם ביסקוויטים

70 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה:

750 גרם גבינת שמנת 30% שומן

250 גרם גבינה 5% שומן

1 כוס (200 גרם) סוכר

4 ביצים

1 מיכל (200 גרם) שמנת חמוצה

לריבה:
קונפיטורת תותים קנויה או תוצרת בית
לסירופ תותים: 

תותים שלמים

אבקת סוכר

גבינה ותותים
אופן ההכנה

מכינים את התחתית:

במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה.

מכינים את מלית הגבינה: 

מחממים תנור ל-120 מעלות.

מערבבים שני סוגי גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב, מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.

מורחים ריבת תותים על התחתית ומוזגים מעל את תערובת הגבינה. אופים במשך כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומצננים.

כשהעוגה מתקררת, מכינים את הרוטב:
טוחנים תותים ואבקת סוכר במעבד מזון ומסננים במסננת דקה. שומרים במקרר עד ההגשה.
מגישים כל פרוסת עוגה עם כף רוטב תות מעל.
משתגעים על תותים? יש לנו עוד הצעות בשבילכם:
 

מרנג עם מקצפת תות

            
קרמבל פירות חם, עם תפוחים ותותים
למתכון
  מרנג עם מקצפת תות
למתכון


תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap