לדף הבית
 
טלוויזיהסודות מתוקיםחגיגת תותים
קונפיטורת תות תוצרת בית
ריבת תותים ביתית עשירה, שאפשר להכין בגרסה חלקה או כקונפיטורה, עם חתיכות גדולות במיוחד של פרי. גם בכמות הסוכר אפשר לשחק בהתאם לרמת המתיקות של התותים.

כדי לשמור קונפיטורה ביתית לזמן ארוך יש להשתמש בצנצנות סטריליות (מעוקרות). איך מעקרים צנצנות? מנקים אותן היטב ומניחים אותן לחימום של 10 דקות בתנור, ב-200 מעלות צלזיוס. לחילופין, מכניסים את הצנצנות לסיר מלא מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת על הגז.
כמות: צנצנת גדולה, או מספר צנצנות קטנות
חומרים
לקונפיטורה:
1 קילו תותים

4 כוסות סוכר (800 גרם)

מיץ מ-1/2 מיץ לימון

אפשרי: 3-4 מקלות קינמון

אופן ההכנה

מערבבים תותים וסוכר ומשהים בין חצי שעה ללילה על השיש. מדליקים את האש מביאים לרתיחה ומבשלים שעה עד 3 שעות על אש קטנה, לפי מידת הסמיכות הרצויה (מומלץ להכניס חצי תפוח לריבה סמיכה במיוחד). בסוף הבישול מוסיפים מיץ לימון. ממלאים צנצנות מעוקרות בריבה החמה. סוגרים היטב כל צנצנת, מנגבים שאריות ומעמידים הפוך להצטננות. שומרים בטמפ' החדר ואחרי הפתיחה – במקרר.

מה עושים עם כל הריבה שהכנתם? נסו את המתכונים הבאים:
 

            
עוגת גבינה עם קונפיטורת תותים
למתכון
  עוגיות בצק פריך וריבה, עם רשת בצק
למתכון