לדף הבית
 
מתכוניםפאי
טארט פירות טריים בקרם וניל אמיתי
כמות: חומרים ל-16 קלתיות אישיות בקוטר 8 ס"מ
חומרים
לקלתיות:
16 קלתיות אישיות אפויות לחלוטין (כמות כפולה של מתכון בצק לקלתית)
לקרם פטיסייר:
חצי ליטר חלב
5 כפות קורנפלור
4 חלמונים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
מקל וניל, חצוי לאורכו
לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
לקישוט:
פירות טריים יפים (תותים, פירות יער, קיווי, אפרסמון וכו')
לזיגוג:
2 כפות ריבת משמש מדוללת ב-2 כפות מים חמים
אופן ההכנה
מכינים קרם פטיסייר:
ממיסים קורנפלור במעט מהחלב הקר (בערך שליש כוס). מוסיפים חלמונים וטורפים לתערובת אחידה. יוצקים לסיר את יתרת החלב ומוסיפים סוכר ומקל וניל, ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק בערך שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים – טורפים כל הזמן. מחזירים הכל לסיר ומביאים שוב לסף רתיחה תוך ערבוב, עד שהקרם מסמיך מאוד (עניין של דקה מקסימום). מעבירים לכלי שטוח ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (שלא ייווצר קרום). מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר מאוד.
מוסיפים קצפת לקרם הקר: 
במיקסר מקציפים את קרם הפטיסייר הקר עד שהוא חלק ללא גושים. בקערת מיקסר נקייה מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה. מערבבים יחד את הקרם והקצפת.
מרכיבים את הטארטים:
ממלאים את הקלתיות בקרם, ומקשטים בפירות טריים. מזגגים את הפירות בריבה החמימה. מגישים מיד או שומרים במקרר (מקסימום יום אחד) עד ההגשה.


אוהבים קינוחי פירות? הנה עוד כמה הצעות:
                                     
סלט פירות וקרחוני
ג'לי בשמפניה

 למתכון
  פאי פירות לימי
דיאטה
למתכון