עוגיות בייגלה שומשום מלוחות

עוגיות בייגלה שומשום מלוחות אלה עוגיות פרווה ביתיות, סופר טעימות ופשוטות להכנה, שטעים במיוחד לאכול לצד כוס תה או קפה ביום חורפי
עוגיות בייגלה שומשום מלוחות אלה עוגיות פרווה ביתיות, סופר טעימות ופשוטות להכנה, שטעים במיוחד לאכול לצד כוס תה או קפה ביום חורפי
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות


אופן הכנה

  1. בקערה גדולה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ואבקת האפייה.
  2. מוסיפים מרגרינה מומסת, שמן, מים ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד (לישת יתר תפגע במרקם העוגיות). מרססים בשמן למניעת התייבשות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה (הבצק יתפח אבל לא יכפיל את נפחו וזה בסדר - כמות השמרים מועטה יחסית).
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי 1 ס”מ וחותכים לאצבעות באורך כ-20 ס”מ. מעגלים ומפתלים יחד לצורת בייגלה.
  5. מכינים קערית אחת עם חלמונים וחומץ וקערית שנייה עם שומשום ומלח. טובלים כל עוגייה בחלמונים ומיד בשומשום (עד חצי הגובה, כך שפני העוגייה יצופו בשומשום). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד המצופה בשומשום כלפי מעלה.
  6. אופים (ללא התפחה נוספת) כ-25 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וזהובות (גם מלמטה). מנמיכים את החום ל-120 מעלות ומייבשים עוד 30 דקות (רצוי במצב טורבו).
  7. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    זוהרה

    הי, ניתן להחליף מרגרינה בשמן? אם כן מה הכמות? תודה!

      Foody team
      מערכת Foody

      3/4 כוס שמן (180 מ”ל)

קטגוריות

טכניקות

תגיות