לדף הבית
 
טלוויזיהסודות מתוקיםמתוקים ליום גשום
בראוניז ערמונים ושני שוקולדים
בראוניז בטעמים של שוקולד, קפה וערמונים, עם תוספות של שוקולד מריר ושוקולד לבן.
כמות: תבנית מלבנית בגודל 27X33 ס"מ
חומרים
לבראוניז:

200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
2 כפות אספרסו מוכן חם (או 2 כפות מים חמים + כפית אבקת נס קפה)

4 ביצים

11/2 כוסות סוכר (300 גרם)

1 כוס קמח (140 גרם)

1/4 כפית מלח

200 גרם ערמונים קלופים ומבושלים

150 גרם שוקולד לבן, שבור

לציפוי:

1/2 כוס שמנת מתוקה 
120 גרם שוקולד מריר

לקישוט:
50 גרם שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה
מכינים ואופים את הבראוניז:

מחממים תנור ל-180 מעלות.ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה. מוסיפים אספרסו פנימה.

מערבבים פנימה ביצים וסוכר.

 מוסיפים קמח ומלח וטורפים היטב, עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה ומבריקה. מערבבים פנימה את הערמונים ושברי השוקולד הלבן.
משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים כ-25 דקות, עד שמתחילים להופיע סדקים בהיקף החיצוני של המאפה בלבד, ושוליו יציבים ותפוחים (המרכז עדיין נמוך ורך). מוציאים מהתנור ומניחים לצינון לטמפ' החדר (או שעתיים במקרר כדי להקל על החיתוך).

מסיימים את ההרכבה עם ציפוי מושחת:

בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוזגים על השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מוזגים את התערובת על הבראוניז ומקפיאים 5 דקות להתייצבות.

בינתיים ממיסים שוקולד לבן ומעבירים לשקית קטנה. גוזרים לשקית את השפיץ ומזלפים פסים על ציפוי השוקולד. מקפיאים עוד 5 דקות להתייצבות הקישוט ופורסים בסכין טבולה במים רותחים.

אוהבים בראוניז? נסו גם את אלה:

 
בראוניז אישיים בציפוי מושחת
למתכון
שתי קומות של בראוניז ובלונדיז
למתכון
תבנית מלבנית עם ידיות סיליקון
למוצר בחנות האתר