עוגת שמרים למתחילים (ללא לישה)

עוגת שמרים למתחילים (ללא לישה) זו עוגת שמרים פרווה נפלאה עם מלית שוקולד, שמכינים בקלי קלות בלי מיקסר ובלי לישה. פטנט נהדר ושווה אימוץ
עוגת שמרים למתחילים (ללא לישה) זו עוגת שמרים פרווה נפלאה עם מלית שוקולד, שמכינים בקלי קלות בלי מיקסר ובלי לישה. פטנט נהדר ושווה אימוץ
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

בלי מיקסר! בלי ללוש! הבצק הזה הוא המרשם שלי לכל מי שמפחד מעוגות שמרים.

הרעיון מבוסס על טכניקה של לחם ללא לישה שמצאתי בספר אמריקאי. חשבתי שאם אפשר להכין לחם בלי לישה – למה לא לנסות את זה גם בעוגות. וזה עבד! לקחתי את הרעיון ושכללתי אותו לעוגת שמרים הכי קלה שיש – בספר החדש שאני כותבת קראתי לה עוגת שמרים למתחילים.

הערה: לעוגות חלביות מחליפים את חלב הקוקוס בחלב רגיל, גם בבצק וגם בזיגוג (וכמובן שאפשר למלא במליות חלביות).

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק ללא לישה

זיגוג


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים 4 שעות במקרר: בקערה גדולה מערבבים מים פושרים ושמרית (אין צורך לחכות לתסיסה, ערבוב קצר מספיק).
  2. ממיסים את המרגרינה במיקרוגל ומערבבים עם חלב הקוקוס לקבלת תערובת פושרת.
  3. מוסיפים לקערה עם השמרים את תערובת החלב, סוכר וביצים ומערבבים.
  4. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים בכף עץ, עד לקבלת תערובת אחידה. אין צורך ללוש בכלל!
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לתפיחה והתייצבות, למשך 4 שעות (עד 24 שעות).
  6. מרדדים, ממלאים ומתפיחים: מעבירים את הבצק למשטח מקומח (הוא ייראה קצת מפורק וגבשושי וזה בסדר). מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח, למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מורחים בממרח שוקולד בנדיבות ומגלגלים לרולדה.
  7. מניחים את הרולדות באופן מרווח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. למראה מקצועי יותר, מניחים כל רולדה בתבנית אינגליש קייק משומנת. מניחים לתפיחה בטמפרטורת החדר, עד להכפלת הנפח. (לתפיחה מזורזת שמים את העוגות במדף האמצעי של תנור קר וכבוי, מניחים בתחתית התנור תבנית רחבה ועמוקה ומוזגים לתוכה 2 כוסות מים רותחים).
  8. אופים ומזגגים: מחממים תנור ל-170 מעלות (אם התפחתם בתוך התנור - מוציאים החוצה את העוגות כשהוא מתחמם, ונפטרים מהתבנית עם המים).
  9. מכניסים את העוגות לתנור החם ואופים 30-35 דקות, עד שהן תפוחות, שחומות, ריחניות וספוגיות למגע. מומלץ להחדיר סכין למרכז, להזיז מעט ולהציץ אם המרקם בפנים כבר לא בצקי.
  10. בזמן שהעוגות בתנור מכינים את הזיגוג: בסיר קטן מחממים חלב קוקוס, סוכר ותמצית וניל עד שהסוכר נמס. מביאים לסף רתיחה ומיד מסירים מהאש (אם החלב ירתח הוא יתפרק).
  11. מוציאים את העוגות מהתנור ומיד מברישים בזיגוג החם. מצננים מעט ומגישים בגאווה את עוגת השמרים הראשונה שלכם (כבוד!).

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (25)

Avatar

    Avatar
    צפורע בורשטיין

    האם אפשר להחליף את הביציםברסק תפוחים? כמה לכל ביצה?

      Avatar
      קרין גורן

      היי צפורה, במקרה הזה לא ניתן. מומלץ למצוא מתכון טבעוני ייעודי לבצק שמרים

    Avatar
    מורן

    הי אפשר לוותר על החלב קוקוס? במקום מרגרינה – שמן?

      Foody team
      מערכת Foody

      הי. אי אפשר לוותר עליו – אפשר להחליף אותו בחלב צמחי אחר או חלב רגיל. את המרגרינה אפשר להחליף ב-160 גרם שמן

הצג עוד

קטגוריות