לדף הבית
טלוויזיהסודות מתוקיםחברות קונדיטוריות באות לקפה
עוגיות מהירות עם תמרים, אגוזים וקינמון
עוגיות מגולגלות, מבצק מהיר (שאפילו לא דורש קירור).
כמות: כ-50 עוגיות
חומרים
לבצק:

31/2 כוסות קמח (500 גרם)

300 גרם חמאה רכה מאוד

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

1/2 כוס מים פושרים (120 מ"ל)

למלית:

1 מיכל ממרח תמרים (450 גרם)

1 כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן

1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)

להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

לשים את כל חומרי הבצק בידיים לבצק חלק. מחלקים ל-2 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ (מיישרים בסכין לקבלת מלבן עם צלעות ישרות). מערבבים ממרח תמרים עם קינמון וציפורן. מורחים את הבצק בממרח תמרים ומפזרים אגוזים. מגלגלים לגלילה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים מיתרת הבצק עוד גלילה (ומהשאריות עוד אחת קטנה) באותו אופן. אופים כ-35 דקות עד להזהבה. פורסים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

מחפשים עוד עוגיות ממולאות? הנה כמה הצעות:
   
מעמול פיסטוקים
למתכון
  קרמוגיות חלבה
למתכון
 

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap