לדף הבית
 
מתכוניםבחושות
עוגת שוקולד של ענבל אלמוג
מתכון של הצופה ענבל אלמוג מתוך התוכנית "המדריך לאפייה"
כמות: תבנית פיירקס בינונית
חומרים
לעוגה:
3 ביצים
1 כוס חלב
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג שוקולד
3 כפות קקאו
1 כף אבקת נס קפה
1/2 1 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף נס קפה
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
מערבבים יחד את כל חומרי העוגה לפי הסדר. אופים ב-180 מעלות עד שקיסם יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מצננים לחלוטין. בסיר קטן מחממים לסף רתיחה שמנת מתוקה, קפה ותמצית וניל. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים עד שהציפוי פושר ויוצקים על העוגה. מגישים בטמפ' החדר.
.

רוצים עוד מתכוני גולשים מגמר "תחרות המדריך לאפייה"? הנה שניים כאלה:

 

 עוגת שכבות שוקולד

            
עוגת תפוחים של מייה לוצאטו
למתכון
  עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו
למתכון