לדף הבית
 
מתכוניםבחושות
עוגת סולת הפוכה עם אננס, קוקוס ושוקולד לבן
העוגה של ריקי דיין מהתחרות בתוכנית "המדריך לאפייה"
כמות: תבנית בקוטר 26 ס"מ
חומרים
לשכבת הקרמל:
3/4 כוס סוכר
1 קופסת שימורים של טבעות אננס
לעוגה:
4 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
100 גרם קוקוס טחון וקלוי (קולים את הקוקוס על גבי מחבת יבשה עד להזהבה)
3/4 כוס קמח
170 גרם סולת
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי או פריגת
1/2 כוס שמן
1 כוס שוקולד צ'יפס לבן
לסירופ:
נוזלים מקופסת אננס משומר
1/2 כוס חלב קוקוס
אופן ההכנה
מכינים את התחתית (שתהפוך לחלק העליון של העוגה):
מניחים נייר אפיה משומן על תחתית התבנית. מחממים היטב מחבת ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על להבה נמוכה מבלי לערבב עד שנוצר קרמל נוזלי זהוב. יוצקים את הקרמל מייד אל התבנית ומטלטלים את התבנית כך שהקרמל יצפה את רוב התחתית. מצננים. עובדים בזריזות ובזהירות (הקרמל רותח אבל מתקשה מהר). 
מכינים את העוגה: 
מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים את תמצית הוניל, הקוקוס הקלוי, הקמח, הסולת ואבקת האפייה ומערבבים בכף עץ עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן ומערבבים. מוסיפים פנימה את השוקולד צ'יפס הלבן ומערבבים.
מרכיבים ואופים:
מחממים את התנור ל-170 מעלות. מסדרים על גבי שכבת הקרמל את טבעות האננס המשומר צמודות זו לזו וטבעת אחת במרכז (בצורת פרח). יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 45-50 דקות עד שהעוגה זהובה ויציבה.
מכינים את הסירופ:
 בסיר מביאים לרתיחה את נוזלים של קופסת שימורי האננס ומבשלים 5 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים 1/2 כוס חלב קוקוס ובוחשים. מוציאים את העוגה מהתנור, דוקרים את העוגה בעדינות עם מזלג או קיסם ויוצקים עליה את הסירופ. רצוי לצקת את הסירופ חם כאשר גם העוגה חמה. הופכים את העוגה על צלחת ומקלפים ממנה בזהירות את נייר האפייה. מצננים ומגישים

 
רוצים עוד מתכוני גולשים מגמר "תחרות המדריך לאפייה"? הנה שניים כאלה:

 

 עוגת שכבות שוקולד

            
עוגת שוקולד של ענבל אלמוג
למתכון
  עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו
למתכון