עוואמה

עוואמה זה סופגניות ביס קטנטנות מהמטבח הערבי, שעשויות מבצק שמרים מיוחד עם תוספת תפוח אדמה מבושל, מטוגנות ומצופות בסירופ מתוק
עוואמה זה סופגניות ביס קטנטנות מהמטבח הערבי, שעשויות מבצק שמרים מיוחד עם תוספת תפוח אדמה מבושל, מטוגנות ומצופות בסירופ מתוק
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

סופגניות ביס (או לביבות ביס, עדיין לא החלטתי) מיניאטוריות, שמפתיעות את הפה במרקמן: כשהשיניים מפצחות את המעטה הפריך מתגלה מרכז רך, עסיסי, וספוג בסירופ מתוק ומבושם.

מצרכים

מצרכים


plus minus

סופגניות

סירופ


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מבשלים תפ”א ומועכים עם כף ממי הבישול לפירה. מצננים מעט.
  2. שמים את הקמח בקערת מיקסר ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים סוכר ומים ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את מחית תפוח האדמה ולשים 10 דקות - הבצק יתקבל מאוד נוזלי ודביק, וזה בסדר. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח עד הכפלת הנפח, שעה עד שעה וחצי.
  3. מכינים את הסירופ: בסיר על אש קטנה מבשלים מים וסוכר, במשך 15-20 דקות, עד שמתקבל סירופ אחיד וסמיך מעט. מורידים מהאש ומקררים לגמרי טמפרטורת החדר. מוסיפים מי זהר ומערבבים.
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק. מכינים קערית עם שמן וטובלים בה כפית קטנה (למניעת הידבקות הבצק). ממלאים את הכפית בבצק ומטילים לתוך השמן הלוהט. מטגנים עד להזהבה, הופכים לצד השני ומזהיבים. הבצק תופח מאוד במהלך הטיגון, ומתמלא בועות.
  5. מוציאים את הכדורים בכף מחוררת ומספיגים לרגע על נייר סופג. מערבבים לסירופ מי זהר לתיבול. טובלים מיד את הכדורים הלוהטים בסירופ הקר.
  6. משהים 10 שניות ומוציאים מהסירופ.
  7. מגישים בערימה עם קיסמים וקעריות עם התוספות לטבילה.

ביס קטן ומטריף של כדורי עוואמה - לחצו כאן למתכון

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (26)

Avatar

    Avatar
    שישו

    שלום קרין, ניתן להשאיר את הבצק במקרר ולטגן יום למחרת?

      Avatar
      קרין גורן

      עדיף מאוד שלא

    Avatar
    דליה כהן

    שלום קרין יקירה הרשי לי רק תיקון קטן. (כאחת שאוכלת עוומה ממתי שנולה…) בעוומה לא שמים תפוח אדמה

      Avatar
      קרין גורן

      היי דליה, אפשר להכין עוואמה בכל מיני דרכים, גם עם תפוח אדמה

    Avatar
    קרן משה חי

    האם ניתן להכין את העוומה יום לפני?

      Foody team
      מערכת Foody

      עדיף שלא

הצג עוד

קטגוריות