קרמוגיות חלבה

קרמוגיות חלבה אלה עוגיות שוקולד נוסטלגיות, פריכות, טעימות ופשוטות להכנה, עם הפתעת חלבה שמתגלה בכל ביס. שילוב מושלם של שוקולד וחלבה
קרמוגיות חלבה אלה עוגיות שוקולד נוסטלגיות, פריכות, טעימות ופשוטות להכנה, עם הפתעת חלבה שמתגלה בכל ביס. שילוב מושלם של שוקולד וחלבה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

גרסה ביתית לעוגיות שמזכירות לי נסיעות לטיולים משפחתיים כילדה (אני ואחותי היינו מחסלות קופסאות במושב האחורי).

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית חלבה


אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר וממרח חלבה לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים לבצק אחיד.
  2. בקערית נפרדת מערבבים ממרח חלבה ואבקת סוכר עד שאפשר ללוש את התערובת והיא לא דביקה, ונוחה לגלגול.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מגלגלים את תערובת החלבה ל-35 כדורים קטנים בגודל זית (אם צריך “מקמחים” את הידיים באבקת סוכר).
  5. מועכים ל”פיתה” כל כדור שוקולד, מניחים באמצע כדור חלבה ומקפלים סביב להחבאת החלבה בשוקולד. מגלגלים שוב לכדור מושלם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מועכים מעט בכרית כף יד רטובה ליצירת עוגייה עגולה ושטוחה.
  6. אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להיסדק, הן יציבות בשוליים ומרכזן עדיין רך.
  7. מצננים מעט ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (16)

Avatar

    Avatar
    חלי

    שלום,ניתן להמיר את ממרח החלבה בבצק ובמילוי בחלבה מפוררת?

      Avatar
      קרין גורן

      עלול לצאת מרקם לא ממש נחמד בביס, אבל אפשרי

הצג עוד

קטגוריות