לדף הבית
מתכוניםעוגיות
קרמוגיות חלבה
גרסה ביתית לעוגיות שמזכירות לי נסיעות לטיולים משפחתיים כילדה (אני ואחותי היינו מחסלות קופסאות במושב האחורי).
כמות: 35 עוגיות
חומרים
לעוגיות:

100 גרם חמאה, רכה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס סוכר חום כהה

1/4 כוס ממרח חלבה

1 ביצה

11/2 כוסות קמח

1/4 כוס קקאו

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

למלית חלבה:

1 כוס ממרח חלבה

3-4 כפות אבקת סוכר

קרמוגיות חלבה
אופן ההכנה

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר וממרח חלבה לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים לבצק אחיד.

בקערית נפרדת מערבבים ממרח חלבה ואבקת סוכר עד שאפשר ללוש את התערובת והיא לא דביקה, ונוחה לגלגול.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מגלגלים את תערובת החלבה ל-35 כדורים קטנים בגודל זית (אם צריך "מקמחים" את הידיים באבקת סוכר).
מגלגלים את תערובת השוקולד ל-35 כדורים בגודל עגבניית שרי,
מועכים ל"פיתה" כל כדור שוקולד, מניחים באמצע כדור חלבה ומקפלים סביב להחבאת החלבה בשוקולד. מגלגלים שוב לכדור מושלם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מועכים מעט בכרית כף יד רטובה ליצירת עוגייה עגולה ושטוחה.
אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להיסדק, הן יציבות בשוליים ומרכזן עדיין רך.
מצננים מעט ומגישים.

מחפשים עוד עוגיות שוקולד מיוחדות? הנה כמה הצעות:
     
עוגיות קרמבו,
עם מרשמלו ושוקולד
למתכון                
 
     
  עוגיות דמקה,
עוגיות שהן גם משחק
למתכון                 


 

מגש שקוף להגשת עוגה
למוצר בחנות האתר

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap