עוגת שוקולד לייט

בא לכם על עוגת שוקולד, אבל לא כבדה במיוחד? קבלו עוגת שוקולד לייט - עוגה קלה, טעימה ופשוטה להכנה, שאפשר לאכול בלי יותר מדי רגשות אשם
בא לכם על עוגת שוקולד, אבל לא כבדה במיוחד? קבלו עוגת שוקולד לייט - עוגה קלה, טעימה ופשוטה להכנה, שאפשר לאכול בלי יותר מדי רגשות אשם
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מערבבים בקערה אבקת שקדים וקמח.
  3. בסיר קטן ממיסים את השוקולד, הקקאו, 3/4 כוס מהסוכר והמים. מסירים מהאש וטורפים פנימה את החלמונים והרום. מערבבים פנימה את תערובת השקדים.
  4. במיקסר מקציפים את החלבונים עם מלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1/4 כוס), ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
  5. טורפים רבע מהקצף לתערובת השוקולד. מקפלים פנימה את יתרת הקצף.
  6. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
  7. מצננים (העוגה צונחת ונסדקת מעט, כמו סופלה). בזהירות, מבלי לשבור את שולי העוגה, מעבירים סכין מסביב לעוגה ומשחררים אותה מהתבנית. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

הערות

  • אפשר להשתמש בהכנת העוגה בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות