לדף הבית
 
מתכוניםבחושות
מאפינס דבש שילדים אוהבים
 
את המתכון הנהדר הזה קיבלתי מהגננת דייזי אטיאס ממצפה רמון. היא מכינה את המאפינס האלה בגן פעם בשבוע, והילדים פשוט משוגעים עליהם (כולל תבלין הציפורן, שלא כדאי לוותר עליו). שימו לב לא למלא את עטרות הנייר עד הסוף- המאפינס תופחים מאוד במהלך האפייה.

רוצים שדרוג למאפינס תפוח בדבש? הציצו בסוד המתוק למטה...
כמות: 24 מאפינס בתבנית שקעים בנפח 1/2 כוס (או 3 עוגות בתבניות אינגליש קייק, או עוגה אחת בתבנית קוגלהוף)
חומרים
למאפינס:
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (320 גרם) דבש 
1 כוס (240 מ"ל) שמן 
1 כוס (240 מ"ל) תה מוכן, פושר
6 ביצים
3 כוסות (420 גרם) קמח
1 כף אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כף גדושה קינמון
קמצוץ ציפורן
מאפינס דבש שילדים אוהבים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה טורפים יחד סוכר, דבש, שמן, תה וביצים לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון וציפורן ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה, ללא גושים.
יוצקים לתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר (מנז'טים) ואופים 15-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
סוד מתוק 1:
כדי להפוך את המאפינס האלה למאפינס תפוח בדבש חגיגיים לכבוד ראש השנה- קולפים 3 תפוחים ירוקים חמוצים (מסוג גרני סמית) וחותכים לקוביות. מקפיצים במחבת עם 30 גרם חמאה, 3 כפות סוכר ו- 1/2 כפית קינמון במשך 5 דקות. מסירים מהאש, מסננים מנוזלים ומצננים. מוסיפים את קוביות התפוחים לבלילת המאפינס ומערבבים היטב. מרכיבים ואופים כרגיל.
סוד מתוק 2:
את מאפינס הדבש (או מאפינס הדבש והתפוחים) ניתן לאפות גם כעוגה רגילה. כמות הבלילה תמלא 3 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף אחת. זמן האפייה יתארך לכ- 40-45 דקות במקרה של עוגות אינגליש קייק, או כשעה ורבע במקרה של עוגת קוגלהוף. 
מחפשים קינוחים עם דבש? הנה עוד כמה רעיונות:
כיפות מוס        
מוס שוקולד קטיפתי
עם דבש
למתכון
      
מלבי עם תותים,
פיסטוקים ודבש
למתכון