לדף הבית
 
מתכוניםעוגיות
עוגיות חמאה ודבש עם הפתעה
עוגיות חמאה, דבש ואגוזים נמסות בפה. לכבוד החג אני אוהבת להחביא בכל עוגייה הפתעה – חטיף שוקולד קצוץ (כמו מארס או באונטי או סניקרס) או אגוזים מצופים שוקולד (אלה שקונים בתפזורת בפיצוציה או בחנויות הממתקים). אחרי ההכנה מקשטים את העוגיות בהמון אבקת סוכר, שמים בקופסא יפה והנה מתנה מתוקה תוצרת בית.
כמות: 25-30 עוגיות
חומרים
לעוגיות:

1 כוס אגוזי מלך

1 כוס קמח

קמצוץ מלח

1 כפית תמצית וניל

2 כפות שטוחות סוכר
100 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות

1 כף דבש

להפתעה:

אגוזי לוז מצופים שוקולד

או

חטיף שוקולד קצוץ לקוביות קטנות

לקישוט:
אבקת סוכר
עוגיות עם הפתעה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות.
במעבד מזון טוחנים את האגוזים עם 2 כפות מהקמח לקבלת פירורים דקים.
מוסיפים את יתרת הקמח, מלח, וניל, סוכר וקוביות חמאה ומעבדים בלחיצות קצרות לתערובת פירורית.
מוסיפים דבש ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
מגלגלים את הבצק לכדורים, משטחים כל כדור ל"פיתה", מניחים אגוז לוז מצופה שוקולד או חתיכת חטיף שוקולד, עוטפים בבצק ומגלגלים מחדש לכדור עם הפתעה.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים 20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב (גם בתחתית).
מצננים לחלוטין לפני שמגישים (העוגיות מתפרקות כשהן חמות).
מפזרים אבקת סוכר מעל לקישוט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
סוד מתוק: 
חשוב שהעוגיות ייצאו מהתנור כשהן עדיין בהירות אחרת המרקם הנמס בפה נהרס.
אוהבים עוגיות חמאה ואגוזים? יש לנו עוד כמה הצעות בשבילכם:
 עוגיות מייפל פקאן                                    
כפתורי מייפל פקאן
למתכון
  סהרוני שקדים
למתכון