תרגילים למתחילים – מתכונים לקינוחים קלים

לאפות בבית זה קצת כמו לרכב על אופניים: ההתחלה לא יציבה, אבל כשמתרגלים קשה להבין  איך הסתבכנו פעם בסיבוב הפדלים (או המיקסר), ולמה חששנו כל כך ליפול (או שהעוגה תצנח). אבל מה עושים אם הגעתם לגיל 20, או 40, או 60- ועד היום לא יצא לכם לנסות? פשוט מתחילים בקטן, צוברים ביטחון וממשיכים קדימה.

במקום גלגלי עזר, ריכזנו עבורכם כאן מתכונים פשוטים, שיסייעו לכם לבנות מיומנות וגם ליהנות מתוצאות טעימות כבר בניסיונות הראשונים. ליד כל קישור תמצאו הסבר על ה”אתגרים” שמחכים במתכון ומשימה מומלצת להמשך.

כדורי שוקולד

למתכון לכדורי שוקולד >>

כדורי שוקולד הם המתכון האולטימטיבי למתחילים. קודם כל, הם לא עוברים אפייה (מה שאומר שקשה יחסית לשרוף אותם J). דבר שני, הם סלחניים יחסית לשינויים קטנים בכמויות כך שאפילו אם ביסקוויט או כמה קוביות שוקולד שהכנתם מראש נעלמו בנסיבות מסתוריות- תערובת השוקולד עדיין תצא מוצלחת.

התערובת שאנחנו ממליצים עליה היא זו שבבסיס עוגת כדורי השוקולד של קרין. כדי להכין כדורים בלבד, ללא קרם, מכינים את התערובת לפי ההוראות בשתי השורות הראשונות של המתכון. מהתערובת הרכה יוצרים בידיים כדורים בגודל אחיד (לפי ההעדפה האישית). את הכדורים אפשר לגלגל בסוכריות צבעוניות או בקוקוס  ואפילו “להתפרע” עם שברי אגוזים. אחרי הציפוי מעבירים למקרר עד התקשות. אחד או שניים רכים אפשר לנשנש כבר עכשיו.

האתגרים:

  • שבירת ביסקוויטים לפירורים (בידיים! לא צריך מעבד מזון).
  • המסה בסיר על האש של תערובת השוקולד, החמאה, החלב והסוכר.

קיצור דרך:

בימים עצלים במיוחד אפשר לוותר על גלגול הכדורים האישיים ולהכין “נקניק” שוקולד. פשוט מניחים את התערובת על גבי נייר אפייה או נייר כסף, ומגלגלים לצורה של צינור מאורך (אם נעזרים בשולי הנייר אפילו לא חייבים לגעת בידיים בתערובת). את ה”נקניק” המוכן עוטפים היטב ומעבירים למקרר או למקפיא ולפני ההגשה פורסים לפרוסות.

הצעד הבא:

עוגת כדורי שוקולד >>

אצבעות שוקולד תפוז

למתכון לאצבעות שוקולד תפוז >>

החטיפים הטעימים האלו עשויים משתי שכבות- שכבה של פיצפוצי אורז ושוקולד, ושכבה שוקולדית שניה, עם טוויסט תפוזי. אחרי הקירור פורסים לאצבעות אישיות. גם המתכון הזה הוא ללא אפייה וללא הקצפה.

האתגרים:

  • המסה של ממרח שוקולד במיקרו- שימו לב שאתם משתמשים בכלי מתאים ושנפטרתם מראש מכל שאריות עטיפת המתכת.
  • חימום של שמנת מתוקה עד שהיא כמעט רותחת (רק מתחילה לבעבע) בסיר על האש.
  • גירוד של קליפת תפוז, בפומפיה או בכלי מיוחד.

הצעד הבא:

ממתק פיצפוצי חלבה >>

קינוח בננה ספליט

למתכון לקינוח בננה ספליט >>

כדי להכין את המתכון הזה כבר תצטרכו להפעיל מיקסר (אלא אם יש לכם מטרפה טובה וידיים חזקות במיוחד). מצד שני, הכיריים והתנור שלכם יוכלו לנוח: אין כאן אפייה ואפילו לא המסה של שוקולד, כי משתמשים בסירופ מוכן.

כדי שהקצפת תצא מוצלחת, חשוב להשתמש בחלב קר ובשמנת מתוקה קרה מאוד, עם לא פחות  מ-30% שומן (ועדיף יותר). אם מקציפים במיקסר ידני, חשוב להקפיד לסובב אותו לכיוון אחד קבוע. הקצפת מוכנה כשהיא נפוחה, יציבה וכבר לא מטפטפת מהמקצף אם מרימים אותו (אפשר לעצור באמצע כדי לבדוק). צריך להזהר גם מהקצפת יתר- היא תגרום לקרם להפוך לדחוס במרקם של חמאה גרגירית.

האתגרים:

  • הקצפה של שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וחלב.
  • ריסוק עוגיות במערוך.
  • זילוף קצפת בעזרת שקית זילוף.

קיצור דרך:

אם אין שקית זילוף אפשר להשתמש בשקית סנדוויצ’ים ממנה גוזרים את אחת הפינות, או אפילו לסדר ערימות של קצפת בכפות- התוצאה תהיה פחות מרשימה, אבל עדין טעימה מאוד.

הצעד הבא:

עוגת מעדן גבינה בציפוי ג’לי >>

עוגת זברה

למתכון לעוגת זברה >>

גם העוגה המרשימה הזו לא דורשת אפייה. הכנת הקרם פשוטה מאוד- מקציפים שמנת מתוקה (שוב, שמנת קרה מאוד שהיא לא שמנת לייט), אינסטנט פודינג, חלב וסוכר עד קבלת קרם יציב. מוסיפים גבינה ומקציפים 10 שניות על מהירות נמוכה. עכשיו נותר רק להעביר את הקרם לתבנית ולסדר בו באופן אנכי ביסקוויטים טבולים בחלב. את העוגה המעוצבת שומרים במקפיא ולפני ההגשה מקשטים בשוקולד מגורר.

האתגרים:

  • הקצפה של שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, חלב וסוכר, ובשלב השני גם עם גבינה.
  • סידור הביסקוויטים בקרם.
  • גירור שוקולד בפומפיה, לקישוט.

הצעד הבא:

עוגת גבינה קרה- עוגת גבינה פירורים או עוגת גבינה על בסיס עוגיות.

עוגה ‘כושית’ שילדים אוהבים

למתכון עוגה כושית שילדים אוהבים >>

מוכנים להתחיל לאפות? הנה מתכון לעוגת שוקולד בחושה, שמכינים באמת בקלות. ממחמים מראש תנור ל-180 מעלות, מכניסים חומרים לפי הסדר לקערה וטורפים (כלומר מערבבים היטב היטב). את הבלילה המוכנה מוזגים לתבנית מלבנית בינונית (רגילה או  חד פעמית) ומעבירים לחצי שעה בתנור. כשהעוגה אפויה אפשר להוסיף מעליה גם רוטב שוקולדי חם.

האתגרים:

  • שבירת ביצים - עדיף לשבור כל ביצה לקערה קטנה, לוודא שלא נשארו קליפות, ורק אז להעביר לבלילה. אין צורך להפריד בין החלבון לחלמון.
  • אפייה - זה הזמן לחפש את חוברת ההוראות של התנור. מצב האפייה המומלץ הוא טורבו, אבל גם אפיה בחימום עליון+חימום תחתון תניב תוצאות טובות.
  • חימום של שמנת מתוקה עד שהיא כמעט רותחת (רק מתחילה לבעבע), בסיר על האש.

הצעד הבא:

עוגה כושית בגביעי גלידה . למתכון >>

מאפינס תפוחים ללא תפוחים

למתכון מאפינס תפוחים ללא תפוחים >>

מאפינס עסיסיים בטעם תפוח-קינמון, שההכנה שלהם לא דורשת קילוף או חיתוך תפוחים- אלא רק פתיחה של קופסת שימורים קנויה.

את המאפינס אופים בתבנית עם שקעי מאפינס שמרפדים בעטרות נייר (מנג’טים).  לחילופין משתמשים במנג’טים מסיליקון או בתבניות חד פעמיות אישיות באותו הגודל, שמניחים על גבי התבנית השטוחה של התנור.

האתגרים:

  • שבירת ביצים - עדיף לשבור כל ביצה לקערה קטנה, לוודא שלא נשארו קליפות, ורק אז להעביר לבלילה. אין צורך להפריד בין החלבון לחלמון.
  • ריסוק אגוזים , בשקית, עם פטיש.
  • אפייה - מצב האפייה המומלץ הוא טורבו, גם חום עליון+חום תחתון זה בסדר.

הצעד הבא:

עוגת שוקולד חמה או עוגת מייפל

עוגיות סבתא עם סוכר וקינמון

למתכון לעוגיות סבתא עם סוכר וקינמון >>

הכנת העוגיות הללו תדרוש מכם, מלבד הכנת בצק פשוט (שלא דורש הקצפה או קירור), גם רידוד במערוך וקריצה של צורות מתוכו. אין סיבה להלחץ- הסתדרתם עם המשימות האלו בגן ותסתדרו יפה גם עכשיו.

האתגרים:

  • שבירת ביצים - עדיף לשבור כל ביצה לקערה קטנה, לוודא שלא נשארו קליפות, ורק אז להעביר לבלילה. אין צורך להפריד בין החלבון לחלמון.
  • רידוד בצק במערוך .
  • קריצת עוגיות - בעזרת חותכני עוגיות מגניבים (כמו במתכון המצולם), או אפילו בעזרת כוס עם שוליים חדים.
  • אפייה - מצב האפיה המומלץ הוא טורבו, גם חום עליון+חום תחתון זה בסדר.

הצעד הבא:

עוגיות חמאה כמו עוגיות חמסה או עוגיות פרח ריבה.

עוגיות חמאת בוטנים

למתכון לעוגיות חמאת בוטנים >>

קשה לחשוב על עוגיות קלות יותר להכנה: בבלילה שלהן יש רק 3 רכיבים (ביצה אחת, כוס סוכר וכוס חמאת בוטנים) ואפילו זמן האפיה שלהן קצר במיוחד (עד 10 דקות).

האתגרים:

  • שבירת ביצה - הפעם זו רק ביצה אחת…
  • יצירת דוגמה בחותמת - אם אין חותמת מתאימה אפשר להשתמש במזלג ליצירת דוגמת פסים, כמו בתמונה
  • אפייה - גם כאן, מצב האפייה המומלץ הוא טורבו וגם חום עליון+חום תחתון זה בסדר.
  • המסה של שוקולד - לא חובה, רק אם רוצים להוסיף ציפוי לעוגיות המוכנות.

הצעד הבא:

עוגיות סנדוויץ’ שומשום-חלבה  >>

קטגוריות

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody